04/09/2017

Torna el Festival High Rock-a-billy a Calafell, del 6 al 10 de setembre

El millor certamen europeu del gènere reunirà grups emblemàtics

El Festival High Rock-a-billy torna a Calafell un any més, en la seva dissetena edició, del 6 al 10 de setembre. Calafell tornarà a gaudir d’un esdeveniment musical de nivell internacional, considerat el millor d’Europa dels dedicats al popular gènere nord-americà dels 50, i que atreu milers de visitants.

Hi ha confirmada la presència d’alguns dels millors grups del món d’aquest gènere, que actuaran al recinte principal del Festival, al pavelló Joan Ortoll, i en altres escenaris locals, on se celebraran concerts de tarda. A Calafell actuaran grups emblemàtics provinents dels Estats Units, Anglaterra o Alemanya, com Hayden Thompson, Billy Burnette o Riley McOwen, entre altres.

També hi haurà dos concerts gratuïts i oberts al públic: la Pre Party, al carrer Monturiol, el 6 de setembre al vespre, amb grups en directe; i l’After Party, també al carrer Monturiol, el 10 de setembre, en aquest cas, amb dj’s.

Als concerts principals s’hi accedeix únicament un abonament per a tot el festival, que costa 70 euros i poden adquirir-se a http://highrockabilly.es/index.php/tickets.

Un altre atractiu del festival és el tradicional mercat de col·leccionistes de vinils i el mercat de vestuari i complements d’estètica rockabilly, així com la possibilitat de veure molts vehicles americans dels anys 50.

Un gran impacte econòmic al municipi

El Festival High Rock-a-Billy té un elevat impacte econòmic al municipi. L’empenta de l’esdeveniment, que es prolonga els dies previs i posteriors, representa un setembre molt bo per al sector hoteler, la restauració i el comerç, amb molts dies de plena ocupació.

La tinent d’alcalde de Turisme, Maite González, explica que “el festival és un gran esdeveniment musical i turístic. En els anys de més concurrència ha superat els 4.000 abonaments venuts i ha significat una ocupació turística del 100% just quan la temporada d'estiu comença a declinar”.

La regidora afegeix que “els visitants que arriben per assistir al certamen és un públic arribat de mig món i d'alt poder adquisitiu. Però a més, és un festival de gran reputació artística, ja que hi passen els millors grups del gènere i això ens dóna un plus de promoció immens”.

Més informació