15/09/2015

3.428 alumnes han començat el curs escolar 2015-2016 als centres educatius de Calafell

La gran novetat és el cicle formatiu de grau mig de jardineria i floristeria

Un total de 3.428 alumnes han començat el curs escolar 2015-2016 als centres educatius de Calafell. Són un 3,1% més que en el curs anterior. La principal novetat d’enguany és l’estrena del cicle formatiu de grau mitjà en l’especialitat de jardineria i floristeria, que ofereix l’Institut La Talaia.

“Aquest cicle formatiu formarà joves en oficis diferents dels oferts fins ara als centres educatius del nostre municipi”, explica la regidora d’Ensenyament, Lluïsa Lastra. “No combatrem l’atur si continuem formant el jovent en especialitats que avui tenen poca sortida laboral o en les que hi ha una sobreoferta de titulats”, afegeix.

Per la importància estratègica d’aquest nou ensenyament, l’Ajuntament destinarà, entre aquest any i el vinent, una inversió de 600.000 euros a l’adequació de l’antic Tennis Bonavista, entre el carrer Comte Gómez de Orbaneja i el carrer Palestina, al nucli de Segur. De moment, les classes teòriques es faran provisionalment a la planta baixa de la biblioteca municipal “Casa Nova”.

L’altra novetat important d’aquest inici de curs té a veure, no amb l’oferta educativa, sinó amb les obres fetes als centres o el seu entorn. És el cas de la pavimentació de la zona d’aparcament usada per les famílies que porten els seus fills a l’escola La Ginesta, a Segur. A més, com és habitual, s’ha aprofitat l’estiu per fer treballs de manteniment i millora als centres educatius: les obres més importants s’han realitzat enguany a l’escola Santa Creu.

Les dades d’alumnat, centre a centre

A les cinc escoles d’infantil i primària hi aniran 2.050 alumnes. L’escola Mossèn Cinto Verdaguer tindrà 387 alumnes (118, a infantil, i 269, a primària). A l’escola Santa Creu de Calafell hi aniran 584 estudiants (169, a infantil, i 415, a primària). L’escola Castell de Calafell acollirà 445 alumnes (150, a infantil, i 295, a primària). Per les aules de l’escola La Ginesta hi passaran 408 estudiants (128, a infantil, i 280, a primària). I a l’escola Vilamar, la de més recent recreació, hi aniran 226 alumnes (75, a infantil, i 151, a primària).

Els dos instituts del municipi acolliran 1.226 alumnes. L’institut Camí de Mar en tindrà 887, entre els quatre cursos d’ESO, els dos de Batxillerat, els cicles formatius (gestió administrativa, sistemes microinformàtics i xarxes i desenvolupament d’aplicacions web) i els programes de qualificació professional. De la seva banda, l’institut La Talaia acollirà 339 estudiants, entre els quatre cursos d’ESO i el nou cicle formatiu de jardineria i floristeria.

Finalment, les llars d’infants municipals tindran 152 alumnes: 61, la llar Els Terrossets; 49, la llar Petit Trenet; i 42, la llar El Rasclet.