15/05/2019

600 inscrits en el segon Historic Trail, que se celebrarà diumenge vinent a Calafell

La cursa de muntanya torna a unir esport i patrimoni històric i es converteix en una prova de major longitud i dificultat tècnica

L’Historic Trail que diumenge vinent, 19 de maig, celebrarà a Calafell la seva segona edició, tindrà gairebé 600 inscripcions (595, en concret). És una cursa de muntanya que tornarà a unir esport i patrimoni històric i que enguany ens converteix en una prova de major longitud i dificultat tècnica. També es modifica el punt de sortida, que serà al carrer Andalusia (la Bòbila), i els horaris: serà a primera hora del dia per evitar la calor.

El col·lectiu Esgangalats de Calafell en torna a ser el promotor, i hi ha el suport de nombrosos patrocinadors i altres entitats, així com de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament i dels seus serveis de patrimoni històric. L’Historic Trail és una cursa de muntanya, la singularitat de la qual és que uneix la pràctica esportiva amb el patrimoni històric local, ja que el recorregut passarà per alguns paratges i edificacions històriques disperses pel terme mun icipal. En aquests indrets hi haurà petites teatralitzacions que explicaran la seva història. Segons els organitzadors, aquesta cursa, a més, servirà per descobrir els paisatges de muntanya de Calafell, desconeguts sovint.

Segons ha explicat Gerard Salas, membre de l’organització, “enguany hem volgut fer una prova més ‘professional’. No com a organitzadors, que nosaltres continuem fent-ho per passió per les curses de muntanya, sinó per mirar d’atreure més nivell competitiu i noms destacats d’aquesta disciplina”. D’aquí la introducció d’una major dificultat en les proves i la instauració de premis en metàl·lic per als primers classificats. És més, també en aquest sentit, l’Historic Trail puntuarà per a la lliga de curses de muntanya del Penedès.

Hi haurà tres proves

Cursa llarga
Sortida: 8 h
Distància: 21 quilòmetres
Desnivell: 850 metres


Cursa curta
Sortida: 9 h
Distància: 12 quilòmetres
Desnivell: 350 metres


Caminada
Sortida: 9 h
Distància: 12 quilòmetres
Desnivell: 350 metres


Cursa de residu zero

L’organització ha previst una cursa de residu zero, que representi un impacte el més neutre possible en l’entorn natural en el qual recorrerà. Hi ha diverses mesures en aquest sentit. Per exemple, les fites del recorregut són de material reutilitzat; els corredors s’han de portar de casa un got, cantimplora, bidó o motxilla d'hidratació, ja que no es faciltaran envasos; i es demanarà als participants de la caminada que recullin les deixalles que trobin per la muntanya: qui ho faci rebrà un obsequi a l’arribada.

A més, l’Historic Trail també té un vessant solidari. El “benefici” que quedi en tancar els comptes es destinarà a alguna oenagé que s’anunciarà properament. L’any passat, aquests diners es van dedicar a una entiat que promou escoles a l’Índia.

Més informació