15/04/2016

Aprovat un Parc Agility per a gossos a Segur de Calafell

Primera actuació per oferir opcions de gaudir de l’espai públic als propietaris d’animals 

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat la memòria tècnica valorada per habilitar un parc agility per a gossos. Aquest circuit tancat es crearà a un solar municipal en desús a la cruïlla dels carrers Lluís Companys i Tajo, al nucli de Segur de Calafell, i significarà una inversió de 37.410,67 euros.

Aquest nou espai ocuparà una superfície de 1.150 metres quadrats i les obres duraran quatre setmanes. S’hi instal·laran sis unitats de mobiliari especialitzat per a l’exercici dels gossos i retolació informativa, així com divers mobiliari urbà i arbrat, així com un abeurador i un dispensador de bosses per a excrements dels animals. També es farà un nou accès, amb la pavimentació de la vorera i la creació d’un pas per a vianants sense barreres arquitectòniques.

L’agility és una activitat que cada cop atreu més propietaris de gossos, que volen que les seves mascotes facin exercici. En aquesta modalitat, el gos i l’humà han de recórrer un circuit en el menor temps possible: l’humà, sense tocar l’animal, ha de guiar-lo amb ordres verbals perquè passi per una sèrie d’obstacles, com rampes, tubs, tanques... En el cas del nou espai a Segur de Calafell, els obstacles seran un mur, una roda, un salt d’altura, un salt de longitud, un eslàlom i un túnel.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, “un compromís d’aquest govern és donar solucions a la problemàtica causada no pels gossos, sinó pels propietaris incívics”. Perín ha afegit que “evidentment, cal actuar amb informació, i sancions quan toqui, davant l’incivisme, però també oferir opcions perquè gossos i propietaris puguin compartir l’espai públic”.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha redactat també el projecte per fer un “correcan” a la zona per on passa una línia d’alta tensió. El “correcan” és un espai tancat on els gossos poden córrer i jugar lliurement, sense haver d’estar lligats. S’està estudiant la possibilitat de fer-ne un altre a la zona de l’aparcament de la Bòbila, al nucli antic. Recordem, a més, que l’Ajuntament està estudiant fórmules perquè els gossos puguin accedir a la platja, si més no en espais acotats o en determinades èpoques de l’any.

Aquest conjunt de mesures formen part d’un pla integral que permeti que Calafell sigui considerat un municipi “Petfriendly”, és a dir, amable o amistós amb les mascotes.

Més informació