14/04/2016

Calafell celebra diumenge vinent, 17 d'abril, la 18a Festa de la Bicicleta

Recorregut de 10 quilòmetres entre el pavelló Joan Ortoll i el port, i tornar

Calafell celebra diumenge vinent, 17 d’abril, la 18a edició de la Festa de la Bicicleta. El recorregut, no competitiu, serà d’uns 10 quilòmetres i enllaçarà l’esplanada del pavelló municipal “Joan Ortoll” i el port de Segur, en viatge d’anada i tornada. Organitza la regidoria d'Esports de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l’Agrupació Recreativa i Cultural (ARC) i una vintena d’establiments i empreses locals.

La participació és gratuïta i no requereix inscripció. Qui vulgui participar, ha d’anar a l’esplanada del pavelló “Joan Ortoll” a partir de les 10 del matí. La sortida es donarà a les 11. Es calcula que la passejada acabarà sobre les 12, moment en el qual es lliuraran premis a les tres bibicletes participants més originals i als dos participants de més edat.

Després hi haurà un sorteig de diferents obsequis, entre els quals hi ha tres bicicletes, 20 pilotes, motxilles... Els tíquets per al sorteig costen un euro i el benefici serà per a les activitats culturals de l’entitat organitzadora. Tots els participants rebran una samarreta tècnica de regal i gaudiran d’un avituallament.

La tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat que “el Dia de la Bicicleta se celebra a tot el món cada 19 d’abril amb la finalitat de promoure’n l’ús, cridat l’atenció sobre els drets dels ciclistes i destacar els beneficis de la bicicleta per a la salut i la mobilitat sostenible”.

La Festa de la Bicicleta és una històrica celebració local, que va començar l’any 1984. Es va deixar de celebrar durant quinze anys i es va reprendre el 2009. “Creiem que ara toca encetar una nova etapa, amb un renovat impuls per part de l’Ajuntament i de tots els patrocinadors i col·laboradors, i amb més participació”, explica Patricio Covarrubias, de l’ARC.

Pel que fa al recorregut, Covarrubias apunta que “és tot pla i, per tant, apte per a qualsevol persona. És més, es farà a ritme lent, perquè no té cap caràcter competitiu en absolut. Es tracta de passar una bona estona fent activitat física i reivindicant la bicicleta”.