05/07/2018

Calafell considera positiu el balanç dels Jocs Mediterranis

Els esdeveniments al municipi han funcionat correctament i com a llegat queda un gran equipament esportiu

L’Ajuntament de Calafell ha fet un balanç positiu de la celebració dels Jocs Mediterranis al municipi. Els esdeveniments de Tarragona 2018 que s’hi han fet, una part del torneig de futbol, han funcionat correctament i amb una bona afluència de públic. A més, com a llegat dels Jocs queda un gran equipament esportiu, el remodelat camp municipal “Juan Ríos”.

Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “Calafell ha apostat molt per aquests Jocs”. “De fet”, afegeix, “la inversió que vam fer, ambel suport econòmic de la Diputació de Tarragona, ha estat la segona més alta entre totes les instal·lacions dels Jocs Mediterranis”.

Ferré ha destacat, a més, que “per a Calafell, aquest era l’esdeveniment esportiu més important de la seva història i els calafellencs han respost amb una entrada als partits disputats que fregava el ple. I el públic ha pogut gaudir d’un bon espectacle esportiu”.

L’Ajuntament vol agrair, a més, la feina de la trentena de voluntaris locals que han col·laborat amb l’organització. “El comitè organitzador i tots els alcaldes de les seus han subratllat el paper clau dels voluntaris i el mateix hem de dir a Calafell”, apunta Ferré. L’Ajuntament també vol felicitar tots els professionals, tant municipals, com de l’organització dels Jocs, els serveis de seguretat i emergències, que han aconseguit que els partits jugats a Calafell es desenvolupessin amb total normalitat.

Calafell guanya un gran camp de futbol

Calafell ha guanyat un gran camp de futbol, una instal·lació dels anys 70 que havia quedat obsoleta i que fa un any que torna a lluir amb esplendor. “Nosaltres vam arribar a temps per a la data original dels Jocs, però això ens ha permés gaudir del “llegat” amb un any d’antelació. I ho han fruit ja, i ho seguiran fruint, el mig miler d’esportistes que usen aquest camp a diari”, diu l’alcalde.

El repte que té ara Calafell és aprofitar l’altaveu dels Jocs per atreure un turisme esportiu que ja havia existit anys enrera i que s’havia anat perdent per la deficiència de les instal·lacions. “En aquest darrer any, el camp ‘Juan Ríos’ ha tornat a acollir esdeveniments esportius especials, sobretot relacionats amb el futbol base. Que vinguin centenars de nens a jugar a Calafell, acompanyats per les seves famílies, és un actiu turístic que hem de continuar explotant”, apunta Ferré.

L’alcalde recorda, finalment, que, amb Jocs o sense, les instal·lacions esportives han estat una prioritat per a l’Ajuntament en aquest mandat. Ferré recorda que en qüestió de setmanes començarà la remodelació del pavelló “Joan Ortoll” i que esan projectats un gimnàs al nucli antic i la creació d’un pavelló a l’institut Camí de Mar (aprofitat una pista coberta) i la renovació de la pista d’atletisme al mateix centre. “Era una promesa de govern posar al dia els equipaments esportius municipals, que donen servei a milers d’esportistes i són un factor de cohesió social a un municipi complex com el nostre”, rebla el clau Ferré.