07/08/2018

Calafell continua "ordenant" el centre de Segur perquè pugui haver-hi un supermercat

Actualment, en 70 quilòmetres de carrers només hi ha un establiment comercial

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat provisionalment la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que farà possible la creació d’un supermercat al centre del nucli de Segur de Calafell. Però també significarà que el municipi guanyi 6.000 metres quadrats de terreny per a equipaments públics.

La del ple municipal d’aquest 6 d’agost és la segona de les tres aprovacions (inicial, provisonal i definitiva) que necessita el canvi del POUM. Ha estat aprovada amb dotze vots a favor (PSC, PP, UAM, ERC i regidor no adscrit), vuit en contra (CiU i CUP) i una abstenció (Ciutadans).

Els terrenys inclosos en aquesta modificació del POUM són al carrer Brasil, a tocar de l’Institut “La Talaia”, i a l’espai on havia existit una plaça de toros a l’època del primer “boom” turístic, als anys seixanta. L’espai està ocupat per velles naus industrials, la major part en desús, i una zona oberta degradada. L’actuació ordenarà i dignificarà la zona, a més dels serveis que s’hi podran crearan.

El regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha recordat que un 45% del terreny haurà de ser cedit a l’Ajuntament. Junt amb el sòl públic ja existent, es disposarà de 6.000 metres quadrats “on, per exemple, s’hi podria fer una escola, o on l’Institut de Segur podria tenir una ampliació”. Perín ha afegit, a més, que “cal tenir en compte que a aquest sector de Segur hi ha ni més ni menys que 70 quilòmetres de carrers amb un únic i solitari establiment comercial. Que hi hagi un supermercat serà un avantatge per a milers de veïns del nucli i de les urbanitzacions properes que, avui, han de desplaçar-se molts quilòmetres per anar a comprar”.

Aquesta operació, ja prevista en el POUM de 2011, és una oportunitat per crear equipaments en una zona on els desenvolupaments urbanístics històrics no van preveure ni un pam de terreny per a aquesta finalitat.

Altres acords

D’altra banda, el ple municipal ha aprovat diversos procediments dins de la regularització dels cànons que han de pagar les parades existents al mercat municipal. Diversos paradistes venien arrossegant deutes en el pagament. En uns casos, s’han posat al dia, per la qual cosa s’han arxivat les actuacions. Però en altres, no, per la qual cosa continua l’expedient per revocar la concessió de la parada, amb els tràmits jurídics corresponents.

A més, l’Ajuntament ha aprovat l’extinció per venciment de la concessió del bar del pavelló poliesportiu municipal “Joan Ortoll”. Amb la remodelació d’aquest equipament esportiu, hi haurà un nou espai de restauració i una nova concessió. Al ple s’ha volgut agrair el servei prestat durant dècades pels fins ara titulars del negoci, que amb aquesta ocasió es jubilen.