06/08/2018

Nova adjudicació de les obres del gimnàs i la plaça dels Terrossos, després de la renúncia de la primera contractista

El retard de l’inici del projecte es deu a aquest problema

L’Ajuntament de Calafell ha adjudicat novament les obres del gimnàs i de la plaça dels Terrossos, al nucli antic, a l’empresa constructura Roma Infraestructures i Serveis SA. Aquesta nova adjudicació arriba després de la renúncia de la contractista original, Artífex Infraestructuras, que havia guanyat el concurs convocat mesos enrera.

La nova adjudicatària farà l’obra per un import de 846.823,62 euros (IVA inclòs). Prop d’un 70% del pressupost es destinarà a les obres d’edificació del gimnàs, i la resta, a la urbanització de la plaça. Els treballs s’hauran d’enllestir en 12 mesos.

El projecte porta retard perquè la primera adjudicatària ha anat dilatant la presentació de la documentació que havia d’aportar després de guanyar el concurs. Després de diversos requeriments per part de l’Ajuntament, l’empresa ha acabat per renunciar.

Convertir un espai degradat en una zona plena de vida

La finalitat d’aquest projecte és arranjar un espai degradat i convertir-lo en un nou punt d’activitat i vida. El gimnàs serà un equipament que donarà servei a molts nens i nenes, més de 300, que practiquen la gimnàstica al municipi, però també s’hi podran fer altra mena d’activitats i esdeveniments puntuals.

El projecte és d’autor, redactat per BCQ Arquitectes, amb Toni Casamor al capdavant, qui ja va fer el projecte dels entorns del castell i la plaça de Catalunya. El respecte pel context històric de l'emplaçament, sobretot les visuals del Castell, i les seves línies minimalistes dotaran de modernitat un espai desaprofitat del nucli històric. “Aquesta obra reforçarà la centralitat del nucli antic i hi insuflarà, junt amb altres actuacions que s’hi estan desenvolupant, una vida que li és molt necessària”, explica el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín.