05/02/2019

Calafell dedica set nous carrers i equipaments a persones il·lustres

Reconeixement a diferents personatges relacionats amb la història recent del municipi

El ple de l’Ajuntament de Calafell d’aquest 4 de febrer ha aprovat dedicar set carrers i equipaments a persones il·lustres relacionades amb la història recent del municipi. Aquests noms se sumen a les tres dones que, recentment, han estat incorporades al nomenclàtor local per honorar la seva trajectòria cívica i social.

La moció que ha estat aprovada havia estat presentada pels grups municipals del PSC, la UAM, el PP i el regidor no adscrit Jesús Benedicto. El text de la proposta recordava que “la història del municipi té persones rellevants que han fet que, en molts aspectes, millorés Calafel en diferents àmbits”.

La moció afegeix que “aquestes persones i la seva empremta han fet possible el Calafell que coneixem. Són testimonis i protagonistes importants en el desenvolupament del nostre municipi, en diversos camps i aspectes”.

Els carrers i espais públics que rebran nou nom són els següents:

–La plaça del costat de la Confraria de Pescadors rebrà el nom de Plaça del Manila, dedicada a Joan Solé Bosch, el Manila.

–La pista poliesportiva del Castell es dirà Pista Poliesportiva Marcel Miró.

–La plaça situada al principi del carrer Principal, davant de la llar d’infants Els Terrossets, rebrà el nom de Plaça de Manuel González.

–Els locals municipals situats a la plaça Alcalde Romeu es coneixeran com a “Centre Cívic Magí Sicart”.

–L’actual Passatge de Sant Antoni serà conegut com a Rambla d’Antoni Artigas.

–La placeta de l’esglèsia de l’Assumpció de Segur rebrà el nom de Plaça de Joan Costa Arnau.

–La plaça situada al costat de l’escola Santa Creu es dirà Plaça de Joan Mata.