21/11/2020

Calafell torna a organitzar audicions musicals a les escoles del municipi

Una iniciativa del Pla Educatiu d’Entorn per acostar els més petits al món de la música

El Pla Educatiu d’Entorn de Calafell torna a organitzar audicions musicals a les escoles del municipi. Les recupera, després d’haver-les hagut d’ajornar el passat mes de març, a causa de l’inici de la pandèmia. En aquest curs, es faran en dues ocasions, per tal de recuperar les audicions ajornades i les que corresponen a enguany, de forma que l’activitat arribi a tot l’alumnat per al qual està prevista.

Les audicions musicals s’adrecen als infants que cursen P-5. L’ objectiu és apropar els més petits al món de la música mitjançant el contacte directe amb els instruments, els sons i els conceptes musicals. La música influeix directament en l’atenció i la concentració dels infants, des de molt petits, a més que el fet d’escoltar suposa un esforç intel·lectual que es pot aprendre a mesurar i dosificar.

L’activitat, que té lloc des de fa alguns anys, és a càrrec del projecte didàctic Harmonicus, dirigit pel cunitenc Sergi Raya.

Què és el Pla Educatiu d’Entorn?

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa qu vol donar resposta a les múltiples demandes de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. Entre els objectius del Pla hi ha el foment de la llengua acadèmica, la social i la laboral; l’afavoriment de la convivència i la cohesió social, i la creació o manteniment d’una xarxa educativa que doni una resposta global, integral i més eficaç als reptes educatius.

Aquest projecte està dins del conveni de col·laboració entre el departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calafell per al Pla Educatiu Entorn, iniciat el curs 2017-2018.

Pla educatiu d'entorn