07/09/2019

Dilluns 9 de setembre, s’obren les inscripcions per als cursos de català del proper trimestre

Aquesta tardor, posa el teu català al dia al Consorci per a la Normalització Lingüística

Dilluns vinent, 9 de setembre, s’obren a Calafell les inscripcions per als cursos de català del primer trimestre del curs 2019-2020. Les persones interessades podran matricular-se fins al 20 de setembre, a l’Oficina de Català de Calafell, a Cal Bolavà (avinguda de la Generalitat 1). L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hres i també de dilluns a dijous, de 16 a 19 hores.

Per matricular-se a un curs, cal acreditar el nivell necessari, mitjançant la prova de col·locació o un certificat de coneixements de català que acrediti el nivell. Si cal fer la prova, s’ha de demanar hora. Podeu trucar al 977 69 90 78, en les hores d’atenció al públic, o enviar un correu electrònic a calafell@cpnl.cat.

Els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística de Calafell s’adrecen a la població adulta i ofereixen un aprenentatge actiu de la llengua, basat en tasques orals i escrites properes als reptes comunicatius de la societat actual.

Aquests cursos, de 45 hores de durada, s’organitzen en períodes trimestrals i segueixen els programes de llengua catalana de la direcció general de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

S’ofereixen cursos de diferents nivells, tant per a no catalanoparlants com per a persones que ja dominen en gran part la llengua oral i volen aprendre a expressar-se per escrit i oralment en varietat estàndard i en diferents registres. A Calafell es pot optar entre la modalitat presencial o la modalitat combinada mitjançant la plataforma Parla.cat, que integra l’aprenentatge en línia i les sessions presencials per treballar els continguts orals.

Aquests cursos es complementen amb diferents activitats dins i fora de l’aula: voluntariat per la llengua, sortides culturals, clubs de lectura..., sovint coorganitzades amb altres entitats de la comarca. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, tot fomentant el coneixement de l’entorn i la cohesió social.