30/07/2018

El bo i millor del món de l'havanera es torna a trobar a Calafell, en la quinzena Cantada de la Costa Daurada

Els dies 3 i 4 d’agost, a les 22.30 hores, sobre la sorra de la platja

Els grups més rellevants del món de l’havanera es tornaran a trobar a Calafell el cap de setmana vinent, dies 3 i 4 d’agost, amb motiu de la celebració de la quinzena edició de la Cantada de la Costa Daurada. Aquesta trobada és ja una cita imprescindible del gènere i la més important del sud de Catalunya, a més de l’única que té la singularitat de celebrar-se en dues jornades consecutives. També és coneguda per ser oberta a altres gèneres musicals, integrats en l’anomenada “cançó de taverna”, que va més enllà de l’havanera tradicional.

La Cantada és organitzada per Turisme de Calafell, amb l’impuls del grup local d’havaneres Veles i Vents. L’esdeveniment compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Bot Salvavides de Calafell. Les actuacions es fan a la sorra de la platja, a tocar del monument al Pescador (Passeig Marítim amb carrer Mallorca). Comencen a les 22.30 hores i l’entrada és gratuïta. L’organització instal·larà 2.000 cadires per poder seguir les actuacions.

La Cantada torna a apostar per les veus femenines, encara poc habituals en el món de l’havanera i pel cant de taverna més atrevit. Repetiran grups habituals de la trobada, com els històrics Port-Bo i  i Els Cremats, a més del grup local Veles i Vents. Hi seran també Son de l’Havana, Les Anxovetes i Neus Mar. No repeteix el grup Bergantí, que havia actuat en les catorze edicions anteriors, perquè l’estiu passat van anunciar la seva retirada després de 35 anys als escenaris.

Més informació