19/07/2022

El festival de recreació històrica Terra Ibèrica torna després de dos anys d’interrupció

La Ciutadella Ibèrica de Calafell en serà l’escenari principal, del 28 al 31 de juliol

El festival de recreació història Terra Ibèrica torna a Calafell, després de dos anys cancel·lat a causa de la pandèmia. La Ciutadella Ibèrica en serà l’escenari principal, al llarg dels quatre dies del certamen, del 28 al 31 de juliol.

Cada edició té un leitmotiv i, en aquesta ocasió, portarà per títol “Otium et negotium”, “Oci i negoci”. El festival il·lustrarà com eren aquestes activitats, sovint entrellaçades, en les cultures antigues. El característic espectacle nocturn del festival hi estarà dedicat expressament.

Es recrearà la vida a la Ciutadella Ibèrica l’any 250 abans de Crist, el seu moment de màxima esplendor. Un moment en què aquells ibers cossetans s’havien constituït en una ciutat-estat (polis) com les que es desenvolupen al llarg de tota la Mediterrània gràcies als contactes establerts amb grecs i cartaginesos. El contacte comercial despertava l’interès per les formes de lleure a les polis més avançades. I d’aquí els ibers van descobrir noves formes culturals com el teatre.

Dedicat a Josep Mèlich

A més de ser la represa del festival, serà també una edició molt especial perquè estarà dedicada al dramaturg Josep Mèlich i Garcia, que va ser director artístic de les Nits Ibèriques, esdeveniment precursor de Terra Ibèrica, i també d’alguna edició del festival. Mèlich ens va deixar l’any passat i el certamen vol fer-li un modest homenatge. Serà en les nits de recreació històrica, els dies 29 i 30 de juliol, i hi participarà el grup de teatre La K-Mama de Calafell, del qual Mèlich va ser-ne director.

Per als organitzadors, l’Ajuntament de Calafell i el grup de reconstrucció històrica Ibercalafell, poder recuperar és un element de motivació especial i l’oportunitat de complir amb l’objectiu de difondre coneixement sobre la cultura dels ibers i el seu context històric. I això, en un marc excepcional, com és la Ciutadella Ibèrica, i en un esdeveniment de gran format.

Les activitats programades són per a tots els públics, excepte una, recomanada per a majors de 16 anys. Algunes activitats tenen aforament limitat, per la qual cosa cal reservar plaça trucant al  977 694 683 o enviant un correu a calafellhistoric@calafell.org. Podeu informar-vos a l’agenda de la web municipal de tots els actes, horaris, preus...