15/03/2017

El nou CAP de Segur obre les portes el proper dilluns, 20 de març

I aquest divendres, dia 17, jornada de portes obertes per al veïnat i els futurs usuaris

El nou Centre d’Atenció Primària de Segur de Calafell obrirà les seves portes el proper dilluns, 20 de març. Després d’una espera d’anys, funcionant com a consultori en un espai insuficient, el CAP significarà un gran salt endavant en l’atenció sanitària al nucli de Segur i al conjunt del municipi.

El nou CAP de Segur està ubicat al núm 314 de l’avinguda d’Espanya, en un terrey municipal de 2.800 metres quadrats, cedit a la Xarxa Santa Tecla, que ha construït el centre i el gestionarà en els propers anys, a través d’un dret d’ús de 50 anys.

Jornada de portes obertes

Prèviament a l’entrada en servei del CAP, aquest divendres, 17 de març, hi haurà una jornada de portes obertes per tal que el veïnat i els futurs usuaris puguin conèixer les instal·lacions. La jornada començarà a les 11 del matí i es prolongarà fins a la 1 del migdia.

Quins serveis oferirà

El nou CAP oferirà servei de medicina i infermeria familiar i comunitària, així com de pediatria i infermeria pediàtrica, en torn de matí i de tarda. Tots aquests serveis ofereixen visites programades, urgents, espontànies i domiciliàries. També hi haurà atenció específica d’auxiliar clínica i treball social, dos matins de la setmana. I es podran fer algunes proves diagnòstiques, com electrocardiogrames.

A més, al centre hi haurà diferents programes de salut, adreçats a sectors de la població o a grups de malalts específics. Per exemple, es farà seguiment de la teràpia d’anticoagulació oral (sintrom); o seguiment diabètic, amb control de la salut dels peus i dispensació de material per al control de la diabetis. També s’oferirà un programa d’atenció als malalts crònics, un de prevenció de l’obesitat en infants i adolescents, un de promoció de la salut a l’edat pediàtrica, un de salut a les escoles, un de seguiment en el període posterior a una alta hospitalària i diversos projectes de prevenció generals.

Un servei que també s’oferirà al nou CAP de Segur és el de pacient expert. La idea és tenir uns pacients formats que donin suport a altres pacients amb una patologia comuna. Sempre amb suport dels profesionals, els ajudarien a implicar-se en el control de la seva malaltia, per millorar la qualitat de vida, millorar el compliment terapèutic i reconèixer els signes i símptomes d’alarma.

Per arribar-hi

El nou CAP comptar amb aparcament gratuït per qui es desplaci amb vehicle privat. Però, a més, l’Ajuntament va aprofitar la recent remodelació del transport públic urbà per fer més fàcil arribar al centre. En concret, s’hi ha creat un parada de l’autobús i s’han reforçat les freqüències de pas.

Més informació