16/03/2017

Canvis de circulació al nucli antic per les obres de remodelació del carrer Jesús

Les modificacions comencen dilluns vinent

Les obres de remodelació del carrer Jesús, al nucli antic de Calafell, arrenquen dilluns vinent, 20 de març, després d’uns dies de treballs preliminars. Això obligarà a fer diversos canvis de circulació a la zona en els propers vuit mesos.

Les obres es dividiran en dos trams. El primer serà el comprés entre el carrer Maré de Deu de la Cova i el carrer Bisbe Català. El segon, que es farà continuació, serà el que va de Bisbe Català al carrer Major. En la primera fase, que durarà tres mesos, els canvis de circulació seran els següents:

–El tram de carrer Jesús entre Mare de Déu de la Cova i Bisbe Català queda del tot tallat al trànsit.

–S’invertirà el sentit del carrer Marquès de Samà, que serà descendent en comptes d’ascendent: s’hi podrà entrar des del carrer Principal i no tindrà sortida pel carrer Jesús. Només hi podran entrar els veïns. No s’hi podrà estacionar, ja que serà d’entrada i sortida.

–Els vehicles que pugin pel carrer Jesús podran girar a la dreta pel carrer Mare de Déu de la Cova fins al carrer Víctor Alari. Un cop allí, estarà canviat el sentit de Bisbe Català entre Víctor Alari i Jesús, per on es podrà pujar, girant a l’esquerra, per retornar a Jesús i continuar. A la cruïlla Víctor Alari-Bisbe Català es manté l’actual gir a la dreta descendent. En els dos trams en els quals es canvia el sentit es prohibirà estacionar.

–Aquesta desviació serà usada també pel transport públic urbà. Un cop l’autobús torni al carrer Jesús, continuarà amunt per Bisbe Català i seguirà pels carrers Alfons Mañé i Baix Penedès, tot retornant al seu recorregut habitual.

–S’instal·la senyalització informativa del tall amb suficient antelació, tot indicant rutes alternatives. Qui entri al nucli antic des de la C-31, podrà desviar-se per la Bòbila o seguir per la carretera per entrar per la plaça de les Eres. A més, s’aconsella accedir a la plaça de Catalunya pel carrer Torredembarra.

–Es demana a tothom respecte a la senyalització i comprensió per les molèsties. El carrer Jesús és una de les principals artèries viàries del nucli i només amb la col·laboració de tothom s’aconseguirà que  La Policia local estarà present, sobretot al principi, per ajudar i orientar els conductors.

Les mesures de circulació del segon tram de les obres s’informaran quan hagin de començar, a principis d’estiu.