27/09/2018

El nucli antic de Calafell viurà una “invasió zombie” el proper 3 de novembre

Una nova activitat que espera mobilitzar molts participants locals i atreure nombrosos visitants

El nucli antic de Calafell viurà el proper 3 de novembre un joc de rol en què, durant tota una nit, viurà una “invasió zombie”. El joc recrearà amb gran realisme una infecció massiva per un virus, que converteix en zombies els afectats, mentre les autoritats lluiten per controlar la situació i els supervivents, per salvar-se. És una activitat, pensada sobretot per a adults, que vol atreure no tan sols els habitants del municipi sinó també força visitants.

Les entrades són ja a la venda. Fins al 3 d’octubre, costaran 30 euros, però aniran pujant a mesura que s’acosti l’esdeveniment. Hi ha diferents descomptes, entre ells un per compartir aquesta activitat a les xarxes socials. L’espectacle inicial de la nit és d’accès lliure i gratuït; després, per participar en el joc caldrà tenir entrada i hi ha la possibilitat de jugar en el bàndol dels zombies o en el bàndol dels supervivents.

L’edat mínima per participar-ho són 10 anys, tot i que fins als 13 cal anar acompanyat d’un adult també participant. No obstant, el joc està bàsicament orientat per al públic adult

La regidora de Joventut de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat: “És una activitat de lleure nocturn, molt impactant. Estem segurs que portarà molta gent al nostre municipi, ja que es trata d’un gran reclam. I no són tan sols les hores del joc a la nit, sinó que al migdia ja comença l’acreditació de participants i el maquillatge”.

González ha recordat l’impacte que l’esdeveniment tindrà en el comerç i la restauració local i també que “els monuments, com el Castell, i els punts d’interès cultural del nucli del Poble estan inclosos en el circuit de l’activitat”.

De la seva banda, Marc Bayé, de l’empresa organitzada, subratlla que “Z-Infection” és “un joc en viu d’estratègia i supervivència. Durant tota una nit, la població sencera es converteix en un camp de batalla simulat entre zombies i supervivients. Els llocs més representantius i emblemàtics es transformen en escenaris ambientats com si fossin part d’una pel·lícula o s’una sèrie de televisió”.

Bayé afegeix que “hem dissenyat una història de ficció perquè es pugui viure una experiència inoblidable i les sensacions i emocions siguin les més semblants al que seria la realitat d’una situació així”. En aquest sentit, destaca que “un poble petit permet més que una ciutat gran que aquesta vivència sigui intensa i realista”.

La nova activitat es farà amb la col·laboració de les entitats veïnals i comercials del nucli del Poble, així com amb les entitats socials i culturals que hi tenen la seu.