13/06/2019

El programa municipal d’educació viària arriba a totes les escoles i fins i tot a una llar d’infants

“Sobre Rodes” busca que els alumnes adquireixin hàbits i comportaments respectuosos i segurs

“Sobre rodes”, el programa d’educació viària impulsat per la regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament i la Policia local, ha arribat a totes les escoles del municipi. Després de fer activitats a les escoles El Castell i La Ginesta, abans d’acabar el curs n’ha fet també als altres tres centres de primària: Mossèn Cinto Verdaguer, Vilamar i Santa Creu. I fins i tot  ha tirat endavant una activitat a una de les llars d’infants municipals: concretament a l’escola bressol El Rasclet, on han participat alumnes de dos anys.

El programa “Sobre rodes”, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn, va arrancar el passat mes de desembre amb una prova pilot. Des de llavors, s’ha anat ampliant a tots els centres i, de forma gradual, ho farà a totes les etapes educatives.

L’objectiu de “Sobre Rodes” és que els alumnes de les escoles adquireixin hàbits i comportaments adequats respecte l'educació viària per garantir la seguretat d'ells i de totes les persones que es troben a la via pública, i també per prevenir al màxim els accidents. L’activitat consisteix en una xerrada a càrrec d’agents de la Policia local, seguida d’un simulacre de circulació en un circuit que es munta al pati de l’escola.

La regidora d’Ensenyament en funcions, Lluïsa Lastra, explica que “només essent conscients dels perills i riscos de la circulació i de les conseqüències que por tenir el fet de respectar les normes viàries des del paper de vianant, conductor o passatger, podran els nostres alumnes adquirir bons hàbits i actuar correctament”.

pla entorn