14/06/2019

El ple de constitució del nou Ajuntament es farà a l’aire lliure, a la plaça de Catalunya

Dissabte, 15 de juny, a les 12 hores

L’Ajuntament farà el ple de constitució del nou mandat 2019-2023 a l’aire lliure, a la plaça de Catalunya, davant de l’edifici consistorial. Serà a les 12 del migdia. S’instal·laran tendals perquè hi hagi ombra i hi haurà ampolles d’aigua per als assistents. En cas de pluja, la sessió es traslladaria a la sala de plens, a les dependències municipals de la Platja.

En els darrers mandats, la sessió constitutiva s’havia fet al teatre municipal, pel seu aforament davant d’un ple amb molta assistència. Però el teatre està en plenes obres de remodelació i no es pot usar. Per això s’ha buscat un altre emplaçament amb prou capacitat i que, segons l’alcalde en funcions, Ramon Ferré, té el simbolisme d’una institució que és al carrer.

La sessió es transmetrà en directe per Calafell Ràdio (107.9 FM i calafell.tv). No es podrà emetre en streaming, perquè a la plaça de Catalunya no hi ha les instal·lacions tècniques necessàries, però s’enregistrarà i el vídeo es publicarà a les xarxes socials.

Com serà la sessió

La sessió començarà amb la constitució de la mesa d’edat, formada per les persones electes de més i menys edat. Seran la regidora de la CUP Maria Dolors Terrón i el regidor de Ciutadans Javier Álvarez. La mesa d’edat dirigeix el ple fins a l’elecció de l’alcalde.

En aquesta primera part del ple, es comproven les credencials dels regidors i regidores electes i se’ls demana promesa o jurament. A continuació, es declara constituïda la corporació i es procedeix a l’elecció d’alcalde. Recordeu que, d’acord amb la llei, si cap aspirant no assoleix la majoria absoluta en aquesta votació, queda proclamat alcalde o alcaldessa el candidat de la llista més votada.

Tot seguit, ve la promesa o jurament de l’alcalde electe, que s’ha de fer a més a més del prestat com a regidor a l’inici de la sessió. I finalment, la secretaria i la intervenció municipal donen compte a l’alcalde de diversos documents de traspàs entre mandats: per exemple, l’inventari de béns municipals o les existències econòmiques, tant de l’Ajuntament com dels seus organismes autònoms i de l’empresa municipal CEMSSA.

També es preveu que prenguin la paraula els portaveus dels diferents grups polítics municipals i el mateix alcalde.

Com és la nova corporació

La nova corporació renova 14 dels 21 escons. Els nous regidors entren per primer cop a l’Ajuntament, excepte en el cas del socialista Artur Peña, que havia estat regidor en el mandat 1999-2003. Dels 21 escons, 10 seran ocupats per dones i 11, per homes

Aquests i aquestes són els regidores i regidores:


PSC

1. Ramon Ferré Solé

2. Helena Rubio Pérez

3. Miguel Ángel Perín Tienda

4. Lluïsa Lastra Flores

5. Francisco Javier Estepa Ocaña

6. Aron Marcos Fernández

7. Mònica Trepat Saura

8. Julia Fernández Lorente

9. Artur Peña Coca

 


ERC

1. Carles Martín Garcia

2. Elena Zapater Roig

3. Òscar Albaiceta Albi

 

Ciutadans

1. José Manuel Tejedor González

2. Javier Álvarez

 

Sumem +

1. Sandra Suárez Plana

2. Òscar Verge Zanichelli

 

CUP

1. Killian Fuertes de la Rosa

2. Maria Dolors Terrón Sacristán

 

PP

1. Maite González Santiago

 

UAM

1. Noelia Sánchez Domínguez

 

En Comú Podem Calafell

1. Isabel Bou Bayona