24/09/2019

El sofà de l’alcalde ajorna les sessions fins després de les eleccions generals

Durant el període electoral hi ha restriccions sobre algunes activitats institucionals

El sofà de l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, queda ajornat fins després de les eleccions generals, convocades per al proper 10 de novembre. El sofà preveia començar en breu les sessions d’aquest mandat, però el període electoral de 54 dies que de la convocatòria a la celebració dels comicis, imposa restriccions sobre algunes activitats institucionals.

L’alcalde recorda que en la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya de setembre de 2015, la junta electoral va prohibir una sessió del sofà. “Vam acatar la resolució, tot i no compartir-la. Perquè no entenem en què pot influir en un resultat estatal que un alcalde s’assegui amb els veïns per escoltar queixes”. Ferré afegeix que “no s’acaba el món i en poques setmanes ens retrobarem amb la ciutadania als carrers i places, seient a un sofà que és una magnífic i eficaç eina de participació”.

El sofà de l’alcalde és una iniciativa que es va engegar després de les eleccions de 2015 i que continuava una activitat semblant, “Chester amb Ramon”, que Ferré havia fet quan estava a l’oposició. Des que va esdevenir un canal de participació institucional, més d’un miler de persones han passat pel sofà i s’ha aconseguit donar solució al 70% de les queixes i demandes presentades. L’altre 30% han estat temes difícils de resoldre a curt termini o que no són competència de l’Ajuntament.