24/03/2021

En marxa les obres del refugi de gats a la muntanya del Comú

És una de les actuacions principals del projecte #CalafellPetFriendly

Les obres del refugi de gats a la muntanya del Comú ja són en marxa. El projecte consisteix a recuperar l’antiga aula de natura, abandonada i vandalitzada des de fa anys, i té un pressupost proper als 60.000 euros.

El refugi tindrà 112,56 metres quadrats construïts, que inclouen una sala veterinària i un espai de quarantena. A l’exterior hi ha haurà un espai tancat per al lleure dels gats. També es millorarà l’accessibilitat al refugi, amb un itinerari entre l’edifici i el camí públic que passa per allí.

El projecte preveu solucions per donar subministrament de llum i aigua i evacuació d’aigües residuals al recinte, atès que es troba molt aïllat i la connexió a les xarxes de serveis és inviable econòmicament. Hi haurà plaques solars, un dipòsit que es reomplirà periòdicament d’aigua potable, i un altre per al sanejament, que es buidarà de forma regular.

La regidora responsable del projecte #CalafellPetFriendly, Helena Rubio, explica que “el refugi per a gats i el centre d’acollida per a gossos, les obres del qual ja estan adjudicades, són les grans inversions d’aquest projecte animalista municipal”. Rubio recorda que s’estan instal·lant a diferents punts del municipi dispensadors d’aliments per a gats ferals, així com refugis a diversos carrers. Junt amb el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), centren els esforços municipals pel que fa als gats.

Recordem que, ben gestionades, les colònies són un focus de salut per al municipi, ja que permeten mantenir els carrers lliures de plagues d’insectes i rosegadors, contràriament al  tòpic de les colònies de gats com a possible focus d’infeccions i de molèsties.