25/03/2021

Enllestides les obres de la vorera costat muntanya del Passeig Marítim de Segur de Calafell

El projecte ha resolt problemes històrics de conservació i ha millorar l’accessibilitat i la seguretat viària

Les obres de renovació de la vorera nord (costat muntanya) al Passeig Marítim de Segur de Calafell ja estan enllestides. Després d’uns treballs molt complicats tècnicament, i que es van veure afectats tant pel temporal Gloria com per la pandèmia, una reivindicació històrica del veïnat és ja una realitat.

Després de Setmana Santa, se solventarà un serell pendent: es faran treballs de pavimentació a la calçada del Passeig Marítim i els seus carrers perpendiculars, que han patit alguna afectació per les obres. Aquestes feines es passen a després de Setmana Santa per facilitar que els negocis del Passeig puguin treballar en uns dies d’afluència turística, amb la prudència que requereix la situació sanitària.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, diu: “Hem fet una actuació molt completa, tant al subsòl, on hi havia un problema històric de conservació a les canalitzacions, que provocaven l’enfonsament de la vorera, com a la superfície. I a més, hem resolt l’accessibilitat i eliminat les barreres arquitectòniques, i millorat la seguretat viària als xamfrans”. La reforma ha estat integral, ja que s’han renovat l’enllumenat, l’arbrat i la vegetació.

Perín afegeix: “Estem molt contents d’haver acabat una obra que s’havia promés massa temps a la ciutadania”. Explica, a més, que “l’execució ja era difícil per ella mateixa, tant per l’escàs espai per treballar amb maquinària pesant, com pel fet que la capa freàtica està pràcticament a sota de l’enrajolat. A més hem patit problemes col·laterals que ens han condicionat moltíssim, com el Gloria i la pandèmia. Però hem arribat a bon port”.

El tram remodelat té una longitud d’un quilòmetre, comprès entre els carrers Antonio Almazor i Duero (al límit amb el terme municipal de Cunit). Els treballs els ha realitzat l’empresa Rubatec, per un import de 1.160.138,35 euros (IVA inclòs). L’adjudicatària ha fet millores, sense càrrec per a l’Ajuntament, per import de 359.866,73 euros, ofertes en la licitació de l’obra.