23/03/2020

Informació important per a pensionistes: cal evitar aglomeracions a les sucursals bancàries

Les entitats donen cita prèvia als clients que retiren la pensió en efectiu

Algunes entitats bancàries han avançat aquest mes el pagament de les pensions, que l’Estat fa el dia 25. Aquest avançament, que no té cap cost, vol evitar que els pensionistes que retiren la pensió en efectiu formin aglomeracions a les sucursals, per evitar la transmissió i contagi del coronavirus, tractant-se de persones que pertanyen a un sector de risc.

Per això, les entitats estan contactant amb els seus clients majors de 65 anys per donar-los cita prèvia si volen rebre la pensió en efectiu. Aquesta mesura també és aplicable per realitzar reintegraments durant la vigència de l’actual emergència sanitària.

Cal tenir en compte que moltes persones grans encara retiren la pensió en efectiu a la finestreta del banc perquè no disposen de targeta o de banca en línia. Aquest fet acostuma a crear cues a les sucursals el dia de pagament i posteriors.

A més, quan contactin amb aquests clients, les entitats els resoldran també els possibles dubtes sobre l’ús de les targetes per a realitzar pagaments i cobraments i sobre els serveis de banca en línia. La intenció és limitar al màxim l’ús de diners en metàl·lic, evitar desplaçaments innecessaris a les sucursals i evitar-hi aglomeracions.