09/12/2016

Intercanvi entre estudiants de català de Calafell i de Granada

La tecnologia facilita aquesta mena de contactes educatius i culturals

Els alumnes de català de Calafell del Consorci per a la Normalització Lingüística han tingut recentmentvam l’oportunitat de compartir una estona de conversa amb estudiants de català de la Universitat de Granada. La trobada es va fer per videoconferència i per part de Calafell aquesta vegada hi van assistir tres alumnes del nivell Bàsic 1 i un voluntari.

Tots quatre van poder practicar el català oral presentant-se, tot explicant com és Calafell i fent preguntes als estudiants de Granada. Aquests, per la seva banda, van demostrar el seu nivell alt de coneixement de català gràcies a la seva professora i a alguns vincles amb Catalunya. Bona part de la conversa va girar també a l’entorn de la gastronomia típica de les dues zones.

Els intercanvis culturals per videoconferència amb estudiants de català de tot el món forma part de les activitats complementàries dels cursos de català de Calafell per afavorir l’aprenentatge i crear entorns de conversa reals. Fins ara ja s’han fet intercanvis amb Santiago de Xile, Oxford, Roma, París, Belgrad, Leipzig, Heidelberg i Ohio.