08/05/2020

La justícia arxiva definitivament la denúncia per un suposat tracte de favor en unes oposicions a l’Ajuntament

L’Audiència provincial rebutja un recurs de la fiscalia i dona el cas per tancat

L’Audiència provincial de Tarragona ha arxivat definitivament la denúncia per un suposat tracte de favor en unes oposicions a l’Ajuntament de Calafell, celebrades l’estiu de 2018. El tribunal no ha admès a tràmit el recurs de la fiscalia contra el primer arxiu de la denúncia, que va dictar el jutjat del Vendrell número 9.

Aquell primer arxiu, decretat fa set mesos, descartava cap il·lícit penal en el desenvolupament de les oposicions i fins i tot hi veia una finalitat personal en les acusacions. La denúncia, presentada per un sindicat policial, es referia a dos aspirants a places de la Policia local que no havien superat la revisió mèdica, però van ser acceptats posteriorment quan van aportar un contrainforme facultatiu.

En el seu moment, el tribunal qualificador va emetre un comunicat en què argumentava la seva decisió en base a diferents sentències existents. També rebutjava qualsevol tracte de favor i recordava que cap polític en formava part. El tribunal de les oposicions responia de forma expressa el portaveu del grup municipal de Ciutadans, José Manuel Tejedor, que havia fet unes manifestacions públiques en les quals insinuava un presumpte favoritisme, que els tribunals de justícia han descartat per complet i de forma definitiva.

L’Ajuntament està estudiant la possibilitat d'iniciar accions legals, per denúncia falsa, contra el sindicat i el portaveu de Ciutadans.