09/05/2020

L’Ajuntament autoritza l’ampliació de les terrasses de restauració per a la reobertura de dilluns

També permetrà obrir terrassa als locals que no en tenien i que els comerços puguin exposar al carrer els seus productes

L’Ajuntament de Calafell autoritzarà els establiments de restauració a ampliar les seves terrasses a partir de dilluns, 11 de maig, quan podran tornar a obrir arran de l’entrada en vigor de la fase 1 del desconfinament. Recordem que bars i restaurants només podran atendre clients a les terrasses, ocupant com a màxim el 50% de l’aforament. Per pal·liar-ho, es permetrà una ampliació temporal amb la qual els locals puguin tenir més taules disponibles perquè l’activitat sigui viable.

Però l’Ajuntament també autoritza dues situacions més. D’una banda, els locals de restauració que no tenien terrassa, podran demanar-ne. De l’altra banda, els comerços que no siguin de restauració podran ocupar la via pública, davant de l’establiment, per exposar els productes que tenen a la venda. Tant els que ho demanin de nou, com els que vulguin ampliar la terrassa que ja tenien hauran de tramitar el permís.

Són mesures encaminades a facilitar la recuperació econòmica del municipi, dins del marge existent dins de l’encara vigent estat d’alarma i del pla de retorn a la normalitat. Aquesta autorització especial estarà en vigor fins al pont del Pilar, i llavors es reexaminarà a la llum dels esdeveniments.

Les ampliacions autoritzades seran diferents segons els nuclis, atesa la diferent tipologia dels carrers. Així, per exemple, hi haurà zones on l’ocupació de via pública s’haurà de fer a la zona d’aparcament de vehicles de davant del local. en comptes de la vorera. En casos singulars, com el nucli antic o el centre de Segur, s’analitzarà cas per cas, a petició dels interessats, per la diversitat de casuístiques. En el cas de l'illa de vianants de la Platja hi ha unes condicions estandaritzades, però no automàtiques: s'haurà de demanar l'ampliació perquè es pugui garantir que no interfereixen altres drets.

El decret aprovat per l’Ajuntament incorpora disposicions per garantir un espai suficient per al trànsit de vianants, més quan s’ha d’observar una distància de seguretat. En alguns casos, les noves terrasses de les voreres hauran d’estar a la banda de les façanes, però en altres, a la banda de la calçada: dependrà, per exemple, de l’arbrat o mobiliari urbà existent. En cap cas es podran blocar accessos a habitatges o a pàrquings. A més, podrà establir-se alguna restricció de circulació de vehicles o de velocitat per evitar accidents i hi ha recomanacions per a la circulació de vianants.

Podeu consultar el detall zona a zona, en l’arxiu adjunt d’aquesta notícia. En cas de dubte o per més informació, podeu contactar amb els serveis urbanístics de l’Ajuntament, mitjançant el telèfon 977 69 90 09.