14/01/2020

La Policia local ha fet més de 300 controls i 140 serveis a “punts calents” del municipi de l’estiu cap aquí

S’han fet tretze detencions per diversos robatoris i agressions

La Policia local de Calafell ha fet més de 300 controls, de l’estiu cap aquí, a “punts calents” del municipi, com el nucli antic, la plaça Alcalde Romeu i el Port de Segur. A més, s’hi han fet uns 140 serveis i han estat detingudes tretze persones i una, denunciada administrativament.

Són dades que s’han presentat a la junta de portaveus de l’Ajuntament, convocada aquest dilluns per parlar dels robatoris de les darreres setmanes. Les xifres corresponen només a actuacions de la Policia local i no inclouen les realitzades pels Mossos d’Esquadra, que es presentaran en la junta local de seguretat convocada per a aquest dijous, 16 de gener.

La diferència entre control i servei, és que el primer és una actuació de vigilància planificada, i el segon, una intervenció per fets sobrevinguts, a demanda de la ciutadania...

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat que “l’estadística de 2019 indica que hi ha hagut menys robatoris, però el fet que s’hagin concentrat en unes poques setmanes ha provocat alarma”. “El que no es pot dir”, afegeix, “és que això sigui el Bronx o que no s’estigui actuant”.

L’alcalde també ha dit que “calen més efectius policials, en particular dels Mossos d’Esquadra, que tenen el mateix nombre d’agents que quan es va fer el desplegament a la comarca, l’any 2008, i pensat per a una població que era la meitat de l’actual”. En aquest sentit, Ferré ha apuntat que “els ajuntaments que tenim Policia local estem col·laborant en tot el que podem, però Interior ha d’assumir que calen més mossos, i que calen amb molta urgència”.

L’alcalde subratlla que l’Ajuntament està prenent mesures per incrementar la presència de la Policia local al carrer. “Hem canviat el quadrant de servei per reforçar els moments en què cal més policia; tenim cinc nous agents a incorporar en els propers mesos; hem posat personal administratiu a fer atenció ciutadana a comissaria, perquè hi hagi més agents al carrer; hem instal·lat noves càmeres de seguretat i implantat un sistema de seguretat que permet vigilar i tenir ulls a punts crítics”, diu.

Ferré avança que “hi haurà noves places a la plantilla i que recuperarem el reforç d’estiu, i que crearem la figura dels agents cívics, per descarregar la Policia de feines que no és imprescindible que faci, per poder-se dedicar a la seguretat ciutadana”. “L’esforç econòmic i organitzatiu és important”, agrega.