03/10/2018

L'Ajuntament aprova ajuts socials a l'educació per al darrer trimestre de l'any

Destinats a complementar necessitats d’infants amb situacions familiars difícils

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat una partida d’ajuts educatius, de caire social, per al darrer trimestre d’enguany. Aquests ajuts complementen els altres ajuts que ja existeixen, tant per a menjador, com per a activitats extraescolars, escoles bressol i llibres.

La partida aprovada puja 2.991,85 euros. La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, ha explicat que “tècnicament, aquests ajuts són com subvencions, i aquestes s’han de donar dins d’un any natural. Per això, ara es convoca la concessió per a l’últim trimestre de l’any, que és el primer del curs, i a partir de gener es convocarà la resta de curs”.

Rubio ha detallat que “aquests ajuts es gestionen des dels serveis socials municipals i són diferents de les beques d’escolarització o de llibres que es donen des de l’àrea d’Educació”.

La tinent d’alcalde ha concretat que un dels objectius d’aquestes ajuts és “complementar les beques de menjador del consell comarcal quan aquestes no cobreixen tots els dies de la setmana i els serveis socials consideren que l’infant ho necessita a diari”.

En aquesta mateixa línia, Rubio ha apuntat que “amb aquests ajuts també cobrim activitats extraescolars, quan els serveis socials consideren que l’infant, pels motius que sigui relatius a la situació familiar, necessita estar més hores al centre”.