04/10/2018

Calafell celebra deu anys de la marxa nòrdica i ho fa coincidir amb la cursa i caminada popular

Gran jornada atlètica el cap de setmana del 13 i el 14 d’octubre

Calafell celebra enguany el desè aniversari de l’activitat de marxa nòrdica al municipi. I ho comemmorarà fent-ho coincidir amb la cursa i caminada popular del 14 d’octubre. A més, el dia abans hi haurà una jornada que combinarà una sortida de marxa amb tallers i xerrades sobre aquesta especialitat.

L’organització espera acostar-se al miler d’inscrits en la cursa popular de diumenge, que se celebrarà al llarg del matí amb el Port de Segur com a sortida i arribada. A data d’avui, les persones inscrites superen les 400. I la inscripció continuarà oberta fins dijous 11 d’octubre a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament (avinguda Vilarenc 2) i a la web athleticevents.net. El mateix dia 14 podran fer-se encara inscripcions presencials, fins a una hora abans de la sortida.

Es faran tres curses. Una, de cinc quilòmetres pensada per a esportistes de perfil competitiu i bona forma, que sortirà a les 10 del matí. Es recomana que els participants tinguin a partir de 16 anys i la inscripció costa 5 euros. Una altra, sobre una distància de dos quilòmetres, per a nens i famílies: sortirà a les 11 i la inscripció val 1 euro. Finalment, hi haurà una tercera prova, de 9 quilòmetres de recorregut per a fer-la caminant o amb bastons de marxa nòrdica: la sortida serà a les 11.40 i la inscripció costa 5 euros.

Hi haurà trofeus i un obsequi per als cinc primers classificats, masculins i femenins, de cada cursa. Tothom tindrà una samarreta de regal i hi haurà avituallament per a tots els participants. En l’organització hi participen el Club Atletisme Calafell, el col·lectiu de marxa nòrdica i nombrosos voluntaris.

Posterioment, a les 14 hores es farà una festa de celebracio de l’aniversari de la marxa nòrdica. Al mateix Port hi haurà un dinar popular (amb botifarrada) i música en viu i ball. El tíquet del dinar costa tres euros.

De la seva banda, el dissabte, 13 d’octubre, es farà una celebració més centrada en la marxa nòrdica. A les 11 del matí hi haurà una sortida a caminar amb bastons. De les 16 a les 17:30 hores, al Parc de la Sínia es faran tres tallers: un sobre estimants amb ioga; un altre, dedicat a la importància de l’impuls en la marxa nòrdica; i un tercer, sobre els estiraments globals i analítics.

A continuació, els actes es traslladaran al centre cívic Cinema Iris. Entre les 18 i les 19:30 hores
s’hi faran tres xerrades sobre la marxa nòrdica com a eina de salut, i sobre l’experiència dels darrers 20 anys a Finlàndia, a càrrec de professionals sanitaris i tècnics esportius.

La tinent d’alcalde d’Esports de l’Ajuntament, Maite González, ha explicat que “les tres proves de la Cursa popular estan pensades perquè hi pugui participar tothom, cadascun dins de les seves possibilitats o preparació”. Sobre el desè aniversari de la marxa nòrdica a Calafell, ha recordat que “és una pràctica esportiva que té innombrables beneficis per a la salut, gens agressiva, sense impacte i que prevé moltes malalties”.