07/01/2019

L’Ajuntament fa un estudi de la cobertura de la TDT per reclamar solucions a la Generalitat

A més de la mala recepció, hi ha molts canals que no arriben al municipi

L’Ajuntament de Calafell fa un estudi sobre la cobertura de la TDT al municipi, per reclamar solucions a la Generalitat, que és qui té les competències sobre telecomunicacions. Aquest estudi ha estat encarregat conjuntament amb Cunit, que pateix problemàtiques molt semblants a Calafell, i documentarà les deficiències de recepció del senyal televisiu, també pel que fa als canals existents que no arriben a la zona.

En els propers dies, pels carrers del municipi s’hi podrà veure operatius de l’empresa responsable de l’estudi, BCN Projecta Associats SL, prenent mesures. Faran servir un element especialment visible: una torreta desmuntable de 12 metres d’altura. L’Ajuntament ho fa públic perquè ningú se n’estranyi i recorda que la torreta de mesurament només estarà instal·lada provisionalment i per breu temps en els llocs on es munti.

La deficient recepció de la TDT a diverses zones del municipi és un dels principals motius de queixa de la ciutadania de Calafell. “Els repetidors existents funcionen correctament, llevat de les avaries puntuals que pot patir qualsevol instal·lació, però perviuen zones d’ombra on la TDT no es veu bé, a més de molts canals que no arriben”, explica l’alcalde, Ramon Ferré. Afegeix que “amb aquest estudi documentarem les mancances i reclamarem una solució definitiva”.

L’Ajuntament aprofita per recordar que la implantació de la telefonia 4G és la responsable del 90% de casos d’interferències en la recepció de la TDT. L’Administració central ha creat un procediment per solventar aquest problema, amb una solució gratuïta per qui el pateixi. Els afectats han de posar-se en contacte amb Llega800, mitjançant el telèfon gratuït 900 833 999 (de dilluns a dissabte, de 9 a 22 hores) o mitjançat una webon també es poden comunicar les incidències (més informació aquí).