21/03/2020

L’Ajuntament implanta, durant l’emergència, uns horaris més reduïts al servei de transport públic urbà

El servei continuarà sent gratuït i caldrà accedir als autobusos per la porta posterior

L’Ajuntament de Calafell implanta, a partir d’aquest dissabte, 21 de març, una reducció del 50% de l’oferta del transport públic municipal. Aquesta mesura forma part de les accions que s’estan fent arreu per contenir la transmissió i contagi del Covid-19.

Des d’avui i fins a nou avís, el servei es redueix a la meitat. Hi haurà sis expedicions diàries a les tres línies, en comptes de les 12 o 13 habituals. En comptes d’un viatge cada hora, n’hi haurà un cada dues hores. I el servei es concentra en la franja de les 9 del matí a les 7 del vespre.

Els nous horaris poden consultar-se en els documents adjunts a aquesta notícia. S’han posat, a més, a totes les parades.

Es tracta de garantir un mínim de transport públic per a les persones que necessiten desplaçar-se per algunes de les causes previstes en el decret sobre l’estat d’alarma, i no disposen de vehicle propi. En alguns sectors del municipi, la distància fins als establiments d’alimentació, per exemple, és d’uns quants quilòmetres: són distàncies inassumibles a peu, més si es vol minimitzar la presència de persones al carrer.

Però a la vegada, es tracta també de contribuir al confinament de la població a casa seva i, a més, de protegir els treballadors d’un servei que és essencial.

Recordem que el transport urbà de Calafell és gratuït durant la present emergència sanitària. A més, com a norma de seguretat, cal accedir als autobusos per la porta del darrera i evitar en el possible el contacte amb el conductor, guardant en tot cas la distància de seguretat.

Més informació

Horaris provisionals L-1 (PDF, 64.2 KB)
Horaris provisionals L-2 (PDF, 59.76 KB)
Horaris provisionals L-3 (PDF, 62.41 KB)