17/11/2020

L’Ajuntament recorda a tothom la normativa de la circulació per a patinets elèctrics

Resum de les regles que regulen l’ús d’aquests vehicles de mobilitat personal i altres de similars

L’Ajuntament de Calafell recorda la normativa que regula la circulació de vehicles de mobilitat personal, els més nombrosos dels quals són els patinets elèctrics de diferents mides i potència. Aquest recordatori es fa en portes de les campanyes comercials de les properes setmanes, com les del Black Friday, en què aquests vehicles són dels més venuts en els darreres anys.

“Els patinets elèctrics els usen persones de totes les edats, però cal tenir en compte que a les característiques tècniques del fabricant es fa esment de les edats recomanades”, diu el tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín. La recomanació es basa en la potència dels motor elèctric de cada model. “Per tant”, afegeix el regidor, “hem de ser conscients de qui farà ús del patinet i per a quin tipus de desplaçament”.

Els menors de 16 anys no poden fer ús d'un vehicle de mobilitat personal a motor a cap via pública oberta a la circulació de vehicles, i que a les vies i indrets on sí que en poden fer ús ha de ser en companyia d'un adult responsable.

Per als majors de 16 anys, aquest és un resum de les normes que regulen l’ús d'aquests enginys a la via pública oberta a la circulació:

–Han de respectar la normativa de trànsit dels senyals i dels sentits de circulació.

–No poden circular a menys d'un metre de les façanes dels edificis on hi han portals i escales d'accés o sortida de establiments o habitatges.

–No poden sobrepassar la velocitat de 10 km/h quan es circula per carrers de vianants o voreres d'una amplada superior a 4,5 metres.

–No poden circular per vies fora del nucli urbà.

–No tenen prioritat sobre els vianants i als passos de vianants, poden travessar-los però han de fer-lo a peu.

–No es pot utilitzar el telèfon.

–No es poden utilitzar auriculars.

Finalment, cal dir que aquests vehicles no estan pensats per portar més d'una persona i, per exemple, no serveixen per portar als nens a l'escola.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç:

http://calafell.cat/sites/default/files/2019-09/2019-07-04-ordenanca_circulacio_actualitzada.pdf