26/02/2021

L’edifici principal de l’Ajuntament estarà tancat per obres durant cinc mesos, a partir de dilluns 1 de març

Inversió de més de 300.000 euros per fer-lo accessible i reformar la segona planta

L’edifici principal de l’Ajuntament de Calafell romandrà tancat per obres, a partir de dilluns 1 de març, durant un període de cinc mesos. La causa són les obres per fer-lo accessible i reformar la segona planta, per acollir els serveis interns de la corporació, amb una inversió d’aproximadament 300.000 euros.

El tancament temporal de l’edifici implica també el de l’oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) que hi ha a la planta baixa. Per mirar de minimitzar la molèstia que això implica, les altres dues oficines del SAC obriran tant al matí com a la tarda.

Tant a Segur com a la Platja, el SAC obrirà de 8:30 a 19 hores, ininterrompudament, de dilluns a dijous. Divendres, obrirà de 8:30 a 14 hores. I dissabte, obrirà l’oficina de Segur de 9 a 13 hores.

De la seva banda, els treballadors municipals que presten servei a les oficines existents a l’edifici consistorial, aniran a treballar durant els mesos d’obres a la segona planta de la Biblioteca Ventura Gassol.

Recordem que, per motius de prevenció de contagis de la Covid-19, l’atenció presencial SAC requereix cita prèvia, que pot demanar-se en aquest enllaç.

Quines obres es faran?

La part més important del projecte és la supressió de les barreres arquitectòniques. És un casalot del segle XIX que no comptava amb ascensor ni cap altra mesura d’accessibilitat, excepte l’adaptació de l’entrada al SAC. Ara s’hi instal·larà un ascensor al hall. Allí mateix hi haurà un control d’accés. Amb aquestes dues mesures, la porta principal de l’Ajuntament passa a ser l’entrada a tot l’edifici, inclòs el SAC, al qual s’accedirà des del hall i no directament des del carrer, com fins ara. La porta actual del SAC es mantindrà per a les persones amb mobilitat reduïda.

A la primera planta, es crearà una recepció i hi haurà un despatx més. I la segona planta es remodelarà per acollir serveis interns. La segona planta es va haver de tancar quan es va renovar la coberta de l’edifici i esperava l’obra que s’executarà ara per tornar a tenir ús.