09/10/2020

L'escola municipal de música i d'arts fa una nova passa endavant, ara urbanística

També s’aprova treure a licitació la redacció del projecte arquitectònic

La futura escola municipal de música i arts de Calafell ha fet una nova passa endavant, ara urbanística, en el ple celebrat per l’Ajuntament aquest 8 d’octubre. La sessió ha aprovat inicialment una modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal que la propietat de la Masia de Cal Rion, futura seu del centre, passi a ser municipal.

L’adquisició de la propietat de la Masia de Cal Rion, mitjançant una permuta de terrenys, és una de les previsions del POUM de 2011. L’Ajuntament va realitzar fa uns pocs anys una ocupació avançada del casalici, per tal de fer-hi una actuació urgent de conservació. Tanmateix, per tirar endavant el projecte d’escola d’arts és imprescindible accedir a la propietat de l’immoble i els terrenys de la finca.

Cal Rion és un edifici del segle XVIII situat a la cruïlla dels carrers Principal i Josep Bergés i Barba, al cor del nucli antic. Està protegit al catàleg històric local. La seva recuperació és una de les grans iniciatives per revitalitzar el nucli antic de Calafell, amb la creació d’un gran equipament cultural.

És un projecte de llarg recorregut, que esdevindrà la principal inversió cultural feta al municipi en molt temps al municipi, amb un pressupost que se n’anirà als cinc milions d’euros. En les darreres setmanes s’estan accelerant els molts tràmits necessaris. L’agost passat, l’Ajuntament va acordar dedicar-hi l’import de la subvenció que li correspon a Calafell del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona. I també es va posar en marxa la licitació de la redacció del projecte arquitectònic, una mesura que s’ha tornat a aprovar també en el ple d’aquest 8 d’octubre, després de resoldre una al·legació del Col·legi d’Arquitectes.

A més, en aquests moments s’està redactant el projecte docent, que, segons els estudis previs, estima que hi haurà uns 300 alumnes. Aquestes places atenen una demanda detectada a Calafell i fins i tot a la comarca. Actualment, un 40% dels alumnes de les escoles de música i art del Baix Penedès són del municipi.

D’altra banda, el ple també ha aprovat el text refòs del Pla Especial Urbanístic que regularà la instal·lació de clubs cannàbics al municipi. L’aprovació definitiva d’aquesta normativa recull el dictamen de la Comissió Territorial d’Urbanisme del Penedès. Segons el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, “es tracta de regular una activitat que no pot evitar-se, però d’una forma que no entri en conflicte amb l’entorn i amb punts especialment sensibles socialment d’aquest entorn”.

Més informació: https://bit.ly/2GBHnBK