01/11/2018

Obert el termini perquè els ciutadans de la Unió Europea demanin votar aquí a les eleccions municipals i europees de l’any vinent

També poden demanar participar a les municipals els originaris de països que tinguin acords de reciprocitat amb Espanya

Ja és obert el termini perquè els ciutadans originaris dels estats de la Unió Europea que resideixin a l’Estat espanyol pugui demanar votar aquí a les eleccions municipals i europees de l’any vinent. Les persones que facin aquesta opció s’han d’adreçar a qualsevol de les oficines del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament i omplir un formulari. Cal ser major d’edat i estar empadronat al municipi. El termini acaba el proper 30 de gener.

No és obligatori demanar votar a les dues eleccions del proper 26 de maig. Se’n pot demanar una, però l’altra no. I òbviament, totes dues. Sense el tràmit, però, no es figurarà en el cens electoral i no es podrà votar.

D’altra banda, el proper 1 de desembre s’obre el termini perquè demanin votar aquí a les municipals ciutadans de tercers països amb els quals l’Estat espanyol té acords de reciprocitat. És a dir, acords perquè els respectius residents puguin votar a les eleccions locals respectives. En aquest cas, també cal ser major d’edat, tenir residència legal i estar empadronat al municipi. El tràmit, com el cas anterior, s’ha de fer presencialment a alguna oficina del SAC.