23/01/2020

Surten de nou a licitació les obres del gimnàs del nucli antic de Calafell

L'edifici estarà construït amb fusta i materials renovables i amb criteris totalment sostenibles

L’Ajuntament de Calafell ha tret de nou a licitació les obres del gimnàs del nucli antic. La primera adjudicació havia quedat en no res, després que tant l’empresa guanyadora com la que va quedar segona renunciessin al contracte. La junta de govern local ha aprovat començar una altra subhasta, amb un nou pressupost dimensionat a les instal·lacions que necessita aquest equipament esportiu.

El cost original, d’uns 900.000 euros, ha estat incrementat en 300.000 euros més, que completaran el sistema de geotèrmia previst en el projecte. Si la licitació tira endavant sense problemes, les obres podrien començar després del proper estiu. Ho faran a la vegada que les de la nova plaça que s’urbanitzarà a la mateixa zona que el gimnàs, al costat de la històrica pista poliesportiva del Castell i de la llar d’infants. La plaça està dedicada a la memòria de Manuel González, un referent de la política local, que ens va deixar fa uns pocs anys.

Un projecte sostenible

L’edifici que es construirà pot encabir el tatami necessari per a la pràctica de gimnàstica. Podrà acollir altres usos. Serà una construcció totalment construïda amb fusta i materials renovables, amb criteris sostenibles al 100%, amb una eficàcia energètica màxima. Un altre tret característic del projecte és el respecte pel context històric de l'emplaçament, sobretot les visuals del Castell. A més, les seves línies minimalistes dotaran de modernitat un espai desaprofitat del nucli històric.

Les obres de la plaça

De la seva banda, les obres de la plaça ja han estat adjudicades. La licitació ha recaigut en l’empresa calafellenca Opera Catalonia SL, per un import de 194.881,14 euros (IVA inclòs). L’empresa ha ofert unes millores per valor de 4.581,73 euros. El termini d’execucició de les obres és de 8 mesos, a partir del seu inici.