15/07/2022

Un 70% d'empreses augmenta plantilla a la Fira de l’Ocupació de Calafell

Èxit de la trobada que posava en contacte empreses i treballadors

Un 70% de les empreses que van participar a la Fira de l’Ocupació de Calafell, celebrada el 10 de maig, diuen que han incrementat plantilla gràcies als contactes realitzats durant aquest esdeveniment. El certamen, que co-organitzaven l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Tarragona, posava en contacte empreses que buscaven treballadors i treballadors que buscaven feina o volien canviar la que tenen. I el resultat ha estat un èxit.

La dada es desprèn de l’enquesta de valoració i satisfacció que la Cambra de Comerç ha fet a les empreses participants. Aquestes també diuen, en un 85% de casos, que quan es torni a convocar la fira hi participaran.

Les empreses posen a l’organització una nota de 8,75 punts sobre 10. Puja al 9,50 quan es tracta de valorar els serveis rebuts pel que a ubicació, aparcament, horari, material facilitat... A més, un 64% considera que va ser una fira més ben organitzada que altres fires.

A la Fira de l’Ocupació de Calafell hi van assistir 37 expositors, que van atendre un miler de visitants. Es va confirmar, doncs, que les Fires d’Ocupació de la Cambra de Tarragona són la principal plataforma laboral del sud de Catalunya.

“Un altre dels seus valors i atractius, a més de la qualitat de l’oferta, és que tant la participació de les empreses com la inscripció dels visitants és de franc”, afegeix Josep Oriol Fernández, director de les Fires de l’Ocupació de la Cambra de Tarragona.

De la seva banda, la regidora d’Ocupació de l’Ajuntament, Mònica Trepat, explica que “esdeveniments com aquests són molt importants en la comarca, el Baix Penedès, que té l’índex d’atur més alt de Catalunya i necessita, per tant, generar oportunitats laborals”.