04/04/2020

Calafell blinda el municipi per evitar visites de cap de setmana o vacances

Instal·lades barreres de formigó als accesos i entrades, a més de controls policials

L’Ajuntament de Calafell ha decidit blindar el municipi, per evitar visites de cap de setmana o de vacances durant el període de confinament per l’emergència sanitària del Covid-19. Tots els accessos estaran bloquejats amb elements de formigó o controls policials. També s’estan vigilant les estacions de tren, on s’han descobert i denunciat persones que escapaven dels controls de carretera.

La instal·lació de blocs i tanques es fa a carrers secundaris, o fins i tot camins rurals, que és molt difícil de controlar en la seva totalitat. El terme municipal és molt extens, a més del fet que molts vials passen de municipi a municipi en una trama urbana contínua. Això crea moltes dreceres al marge dels accessos principals, que les persones que trenquen el confinament poden usar per intentar eludir la vigilància de les forces de seguretat.

Aquesta mesura extrema s’ha hagut de posar en marxa després de constatar que, després de tres setmanes de confinament i desenes de denúncies, continuava havent-hi persones que es desplaçaven a la seva segona residència. Res els havia aturat i el risc d’encara més visitants durant la Setmana Santa ha obligat l’Ajuntament, com altres municipis propers, a emprendre una acció excepcional.

En la pràctica, amb el tancament de carrers i vials tothom que arribi al municipi serà encaminat cap als controls amb presència policial, on es comprovarà el motiu del seu viatge. Si està injustificat, a més de la denúncia, s’obligarà els infractors a girar cua i tornar al seu lloc d’origen.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha llançat un missatge molt clar: “No estem de vacances, estem en una situació de guerra, que s’està emportant per endavant a moltíssimes persones”.

Ferré ha afegit: “Qui hagi tingut la idea de trencar el confinament, que tingui clar que no podrà entrar al nostre municipi. Que es trobarà els accessos tallats. I que el que ha de fer és no venir i quedar-se a casa".

El dispositiu estarà en funcionament mentre sigui necessari. El tancament està dissenyat de forma que que els vehicles d’emergències sempre tinguin una forma d’arribar a qualsevol lloc. És més, els controls policials s’han coordinat amb els Mossos d’Esquadra i les policies locals dels municipis limítrofs per garantir la màxima cobertura.