09/06/2018

Calafell reclama una actuació global a tot el Penedès Marítim sobre la sorra de les platges

També que la nova línia de tren R17 entre Barcelona i Port Aventura s'aturi a les estacions del Penedès Marítim

El ple d’aquest 4 de juny ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal de Convergència i Unió que reclama un pla estratègic de la costa del Penedès Marítim. La moció recorda la pèrdua de sorra que pateixen les platges de la zona i que les aportacions que fa Costes són només una solució a curt termini. L’acord reclama solucions a llarg termini i que tinguin en compte que el problema no és local, sinó global de tot el litoral penedesenc, segons ha explicat el ponent de la moció, el regidor Rafel Solé.

En aquest sentit, es proposa constituir un grup de treball amb totes les administracions responsables i els ajuntaments des de Sitges al Vendrell. També es demana que es realitzin els estudis i accions que calgui per elaborar un projecte global, així com estudis i treballs sobre la conservació i explotació de les platges de forma sostenible. A més, es planteja comptar amb les aportacions dels empresaris del sector turístic, els grups ecologistes i els grups d’estudis històrics i patrimonials que treballen en la conservació del patrimoni històric i natural.


També s’ha aprovat una altra moció del grup municipal de Convergència i Unió que demana que la línia ferroviària R17 sigui l’enllaç entre el Penedès Marítim i Tarragona i Port Aventura. La R17 és una línia de nova creació, amb 4 expedicions al dia, entre Barcelona i Port Aventura. La moció recorda les deficiències de comunicació ferroviària entre la costa del Penedès i el Camp de Tarragona, sobretot per l’obligació de fer transbordament a l’estació de Sant Vicenç de Calders en la major part de desplaçaments.

L’acord adoptat reclama que totes les expedicions de la nova línia R17 s’aturin a totes les estacions i baixadors entre Port Aventura i Sitges, i també al Prat de Llobregat, per enllaçar amb l’aeroport. També que es garanteixi un temps d’espera màxim de 10 minuts a l’estació de Sant Vicenç entre la línia R4 i la nova R17 pels moviments entre el Penedès Interior i Port Aventura i viceversa.

Aquesta segona moció ha estat aprovada per 20 vots a favor (CiU, PSC, CUP, PP, ERC, UAM i regidor no adscrit) i una abstenció (Ciutadans).