20/01/2020

El Penedès Marítim reactiva la reclamació de bonificacions en el peatge de la C-32

Els ajuntaments i consells comarcals volen aprofitar el fet que hi haurà, per fi, pressupost de la Generalitat

El Pacte del Penedès Marítim s’ha reunit a Calafell aquest dimecres, 15 de gener, per reactivar la reclamació de bonificacions en el peatge de l’autopista C-32. Els ajuntaments i consells comarcals volen aprofitar el fet que hi haurà, per fi després d’anys de pròrrogues, un nou pressupost de la Generalitat per introduir-hi la proposta de descomptes que venen fent des de fa molt.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, actuant com a portaveu de la resta, ha recordat quines són les bonificacions que el territori reclama: “La gratuïtat del peatge de Cubelles per als residents del territori, i el descompte del 50%, també per als residents, en el peatge de Vallcarca”. Ferré afegeix: “El que demanem no és gaire diferent del que l’Estat ha fet a l’autopista AP-7, o el que està fent la mateixa Generalitat al Túnel del Cadí”.

També demanaran millores en el transport públic, especialment en el servei de trens de Rodalies. Però la pedra de toc d’aquest problema de mobilitat és el preu desorbitat del peatge de la C-32, que fa que la carretera C-31 suporti un trànsit de prop de 25.000 vehicles diaris i una xifra inacceptable d’accidents, inclosos nombrosos atropellaments. És en el que més volen incidir les institucions locals del Penedès Marítim.

Els alcaldes i presidents comarcals han acordat entrevistar-se properament tant amb el conseller de Territori i Sostenibilitat com amb el d’Economia. “Ara és el moment en què podem incidir en el pressupost de la Generalitat i volem aprofitar-ho per aconseguir una plasmació de la voluntat que pugui tenir el govern català de trobar una solució”, segons Ferré.

Si aquest nou intent d’acord amb la Generalitat no fructifica, les autoritats locals del Penedès Marítim anuncien noves mesures de protesta i no descarten augmentar la contundència de les que s’han fet fins ara. Sense precisar detalls, pensen, per exemple, en portar les marxes lentes de vehicles a Barcelona.

La remodelació de la C-31

Els representants municipals han descartat abandonar el projecte de transformació de la carretera comarcal C-31, si les bonificacions tiressin endavant i l’actual trànsit es canalitzés cap a l’autopista. Tot el contrari, “aquesta és una altra línia de treball que ajuntaments com Cunit i Calafell estem impulsant, per fer una travessia urbana, l’alternativa a la qual només pot ser l’autopista, lliure de peatge o si més no bonificada”, ha dit l’alcalde calafellenc.