14/05/2017

Els alumnes de català de Calafell practiquen a les botigues

49 establimetns col·laboren en aquesta iniciativa

Aquest mes de maig ha començat una nova tanda de pràctiques lingüístiques als establiments de Calafell que col·laboren amb els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Els alumnes tenen l'encàrrec dels professors d'anar a comprar en català en algun dels 49 establiments participants en aquesta iniciativa.

Els alumnes tenen la tranquil·litat de saber que el personal d'aquests establiments està compromés a seguir-los la conversa en català i, fins i tot, a ajudar-los en el cas que tinguin algun dubte sobre la manera d'expressar alguna cosa. Acabades les visites, es farà un recull de les experiències a classe.

L'objectiu d'aquestes pràctiques és doble: d'una banda, els alumnes poden posar en pràctica en contextos reals allò que aprenen a l'aula i guanyen confiança i seguretat; per altra banda, el personal de l'establiment trenca prejudicis en el sentit de comprendre que a les persones de fora de Catalunya també se'ls pot atendre en català.

Precisament, durant aquests mesos de maig i juny es faran unes visites als establiments per renovar l'acord i per ampliar la xarxa amb establiments nous.