25/03/2020

Informació important sobre els animals de companyia durant l’estat d’alarma

Aclariments pràctics sobre què pot fer-se i què no, més enllà de treure a passejar el gos

La direcció general de Drets dels Animals, del ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, ha fet pública una informació important sobre els animals de companyia durant l’estat d’alarma. La reproduim pel seu interès per als propietaris de mascotes, ja que aclareix possibles dubtes, més enllà de treure a passejar el gos.

Passejar el gos

–Es permet sortir del domicili per treure a passejar els gossos. Per fer-ho de forma segura s’han de seguir aquestes unes mesures.

–Fer passejades curtes, el temps necessari per cobrir les necessitats fisiològiques de l’animal.

–Evitar el contacte amb altres animals i persones.

–Prioritzar horaris de minima afluència a la via pública, fins i tot dins del confinament.

–Les forces policials podran demanar identificació dels animals per evitar pràctiques detectades de lloguer de gossos per trencar el confinament.

Alimentació de colònies de gats

–S’han de prioritzar horaris de poca afluència a la via pública.

–S’ha de procurar espaiar l’alimentació el màxim de temps que sigui possible.

Alimentar i atendre animals en finques i centres de protecció animal

–Es recomana establir serveis mínims per a atenció voluntària en centres de protecció animal, amb autorització escrita de l’entitat gestora o de l’Ajuntament si és de gestió directa.

Atenció veterinària

–Les clíniques veterinàries, com a centres sanitaris, romanen obertes, amb mesures d’autoregulació establertes pels col·legis de veterinaris. S’atendrà únicament  amb cita prèvia per evitar aglomeracions a les sales d’espera. A més, només s’atendrà visites o consultes que no puguin ser posposades per la naturalesa de les mateixes.