Calafell pren totes les mesures de seguretat necessàries i fa una crida a la tranquil·litat

18/08/2017

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que s’han pres totes les mesures de seguretat necesssàries després dels atemptats ocorreguts a Barcelona i a Cambrils. També ha fet una crida a la tranquil·litat i a la calma adreçada a la població, tant als residents com als nombrosos estiuejants. Ho ha fet en un dia amb total normalitat al municipi.

Les mesures de seguretat ja són altes habitualment, per l’alerta antiterrorista de nivell 4 existent, es van incrementar des de les primeres notícies arribades des de Barcelona. Policia local i Mossos d’Esquadra es van desplegar a diferents indrets del municipi. A més, les policies locals de Calafell, el Vendrell i Cunit, junt amb les Mossos, van col·laborar entre elles per donar la màxima cobertura a tot el territori.

Aquest matí, l’alcalde accidental de Calafell, Adrià Seras, ha convocat una reunió urgent per valorar la situació i prendre les decisions adients. En aquesta reunió s’ha decidit continuar amb les mesures iniciades ahir, amb un especial control de les zones de més concurrència, així com els trasports i serveis públics. El desplegament inclou el tancament al trànsit rodat d’algunes zones, així com una major presència d’efectius policials, tant uniformats com de paisà.

Seras ha demanat que “tothom estigui tranquil, que s’està fent tot el necessari per garantir la seguretat. Tothom pot seguir gaudint del nostre municipi, tant si hi viu com si està passant-hi les vacances”. I que "demanem disculpes per les molèsties que pugui haver-hi".

Compte amb els falsos rumors

A la vegada, l’Ajuntament demana que qualsevol persona que s’adoni d’algun fet sospitòs el posi en coneixement immediat de les autoritats, però a la vegada molta cura amb els falsos rumors que corren en moments com aquest. En concret, es prega no difondre informació no comprovada i mirar d’informar-se en canals oficials.

L’Ajuntament, a més, ha suspès totes les actes i activitats públiques fins a la finalització del dol oficial que s’ha decretat. Aquesta suspensió afectarà activitats de la festa major de Segur de Calafell i diferent actes culturals dels propers dies. En el cas d’activitats per a les quals s’hagués adquirit una entrada anticipadament, es tornaran els diners, als mateixos llocs on es van adquirir.

A més, aquest migdia s’han fet cinc minuts de silenci a la plaça de Catalunya, davant de l’Ajuntament. Desenes de calafellencs i les forces polítics locals s’han sumat a aquesta mostra de rebuig als atemptats de Barcelona i de Cambrils i de solidaritat amb les víctimes i les seves famílies i amics. I en senyal de dol, les banderes oneran a mig pal als edificis públics.