El top manta ha baixat aquest estiu pels serveis preventius de la Policia Local

08/10/2015

L’activitat del top-manta ha baixat aquest estiu a Calafell, gràcies als serveis de prevenció realitzats per la Policia Local, que han sumat més de 6.000 hores, un 50% més que l’any passat. Aquest desplegament, al qual s’ha dedicat en bona part el reforç policial d’estiu, ha fet que baixessin el nombre d’intervencions i de confiscacions de material.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Maria Triadó, apunta que “la major prevenció ha donat els seus fruïts i ha evitat que calgués fer actuacions de més entitat i, per descomptat, ha evitat l’espectacle de les corredisses pel Passeig Marítim”. Triadó afegeix que “no és cert que hi hagi hagut menys eficàcia contra els manters, sinó que la prevenció ha reduït la seva presència i ha fet baixar també l’estadística d’intervencions posteriors”

El reforç policial d’estiu ha estat clau en aquest resultat. “Els sis agents contractats interinament han estat adscrits a la Unitat de Proximitat i han treballat principalment en el control de l’ocupació de la via pública, la qual cosa vol dir sobretot top-manta, que sabem que preocupa molt especialment els comerciants i empresaris”, diu també Triadó.

El cost econòmic dels serveis de prevenció d’aquest estiu ha fregat els 64.000 euros, uns 15.000 euros més que l’estiu de 2014.