Les seus i subseus insisteixen a reclamar a l'Estat que comprometi els diners per als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017

30/08/2015

Els municipis seus i subseus els Jocs Mediterranis Tarragona 2017 continuen reclamant a l’Estat que aporti els 15 milions d'euros necessaris per completar el finançament de l'esdeveniment. És una xifra a la qual l'Estat s'havia compromés, mitjançant acord del consell de ministres quan la candidatura de Tarragona 2017. Hi ha voluntat d'entesa per resoldre la qüestió, tot i que falta acord sobre la fórmula.

En una reunió amb el president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal, celebrada a Tarragona aquest 27 d’agost, l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha reclamat que hi hagi una partida específica en els pressupostos generals de l'Estat. "És la forma més garantista i clara que la gent recuperi la confiança que els Jocs es faran", ha dit.

Ferré ha recordat que els 15 milions són per instal·lacions a la ciutat de Tarragona, però que tots els ajuntaments en són solidaris, ja que "compartim un projecte que ens ha d'aportar molt a tots".

D’altra banda, el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis ha acordat adreçar-se al govern espanyol davant la inquietud creada arran de les informacions publicades en mitjans de comunicació sobre la falta de partida pressupostària. La decisió s’ha pres en la sessió de l’Assemblea general del Comitè, celebrada a Pescara (Itàlia). En aquesta reunió s’ha avaluat el desenvolupament del projecte de Tarragona, que ha estat puntuat amb nota alta.

 

Foto: l'alcalde, saludant el president del Consejo Superior de Deportes