Calafell, amb les persones discapacitades

03/12/2014

L’Ajuntament de Calafell ha realitzat avui un acte oficial per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’alcalde, Joan Olivella, acompanyat de la regidora de Benestar i Família, Maria Verge, i de la resta de regidors del consistori, han rebut, a la sala de plens de l’ajuntament, els membres de la Fundació Santa Teresa, entitat de la comarca del Baix Penedès dedicada a l’atenció de les persones discapacitades. 

El director general de la fundació, José Carlos Eiriz, ha volgut destacar els valors que ens aporten les persones amb discapacitat, i els ha anat enumerant alfabèticament: “agraïment, alegria, amabilitat, amistat, amor, coherència, companyia, compromís, convivència, cooperació, esforç, felicitat, generositat, humanitat, honestedat, imaginació, implicació, tolerància, i treball”, són alguns dels trets que caracteritzen a les persones discapacitades.

En el transcurs de l’acte realitzat avui, l’alcalde de Calafell, Joan Olivella, ha anunciat que els membres de la Fundació Santa Teresa a Calafell tindran ben aviat un nou espai, que es construirà al costat de la Masia de la Sínia. Aquest serà un espai molt més gran que el que tenen ara i es construirà juntament amb el nou Centre de Dia, amb el qual compartiran alguns espais i activitats. L’alcalde ha dedicat també unes paraules d’agraïments a tots els membres de la Fundació Santa Teresa, als quals ha volgut el seu treball i esforç, “ja que esteu fent una gran tasca per a la societat”, ha dit. I a acabat afirmant “seguiu sent com sou”.

La Fundació Santa Teresa té actualment un espai a la Llar de Jubilats del Poble de Calafell, on s’ocupa d’atendre les persones amb més discapacitat del municipi. En aquest espai, la fundació dóna un servei de teràpia ocupacional a aquestes persones, consistent a potenciar les seves capacitats individuals, fomentar la seva autonomia personal i social, i millorar la seva integració a la comunitat.

A l’acte també han assistit els membres d’aquesta fundació que s’ocupen de fer treballs de jardineria. A Calafell, el manteniment dels jardins i espais verds és a càrrec precisament dels membres de la Fundació Santa Teresa.