Celebració de la Diada de Sant Jordi, a Calafell

23/04/2015

Calafell celebra avui la Diada de Sant Jordi amb diversos actes festius. Les llibreries han tret les seves parades al carrer i arreu també es podien veure parades dedicades a la venda de roses.

 

Un dels actes principals d’aquest matí ha estat la Minimarató de Lectura, organitzada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, que ha tingut lloc aquest matí, davant el Mercat Municipal, i durant la qual els ciutadans anaven llegint textos de Manuel de Pedrolo i altres escriptors. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, i la regidora de Cultura i Ensenyament, Sandra Suàrez, també han participat en aquesta activitat llegint un text literari.

 

Així mateix, des de l’Ajuntament de Calafell també s’ha volgut compartir aquesta diada amb la gent gran del municipi, i per això, l’alcalde, acompanyat de la regidora de Benestar i Família, Gent Gran i Igualtat de l’Ajuntament de Calafell, Maria Verge, i la resta de regidors de l’equip de govern han fet una visita a les diferents llars de jubilats del municipi per lliurar-los una rosa. Pel matí, han visitat la Llar del Pescador Jubilat, on han compartit la celebració de Sant Jordi amb els membres d’aquesta entitat, i aquest tarda també visiten la resta de llars del municipi.

 

Així mateix, aquest matí, el grup de la gent gran del Posa-hi Oli ha fet una escenificació teatral de la llegenda de Sant Jordi al Parc de la Sínia. Després de la representació, tota la gent que forma part del Posa-hi Oli han fet una ballada conjunta de sardanes.

 

D’altra banda, amb motiu de la Diada de Sant Jordi, els comerços del municipi inicien avui la vuitena edició de la campanya “Per Sant Jordi, Primavera de Premis a Calafell”, que es durà a terme fins el 17 de maig. Per cada compra realitzada durant aquests dies, els clients  dels establiments participants rebran una targeta de premi directe amb una casella central que hauran de rascar, i que podrà contenir diversos premis, en forma d’obsequis o descomptes.