El Menjador Solidari de Calafell ofereix enguany també l’àpat de sopar als seus usuaris

16/01/2015

El servei de menjador solidari de l’Ajuntament de Calafell ofereix enguany com a novetat un nou àpat, a més del de dinar que ja es venia oferint. El menjador segueix funcionant en horari de migdia, de 13h. a 14h., però ara els seus usuaris s’emporten a casa un altre àpat, per al vespre.

“Hem volgut fer un esforç perquè les persones del municipi que tenen més dificultats econòmiques, almenys tinguin coberts dos àpats al dia”, explica Joan Olivella, alcalde de Calafell. 

El menjador solidari dóna servei gratuït de menjar diàriament, de dilluns a divendres, a 25 persones necessitades de Calafell. Els àpats són elaborats a l’Escola d’Hostaleria i Turisme, i  se serveixen a l’Institut Camí de Mar. Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Calafell són qui determinen les persones que poden beneficiar-se d’aquest servei. 

Així mateix, i com en anys anteriors, en el moment en què es posi en marxa, altra vegada, el projecte d’ocupació Calafell Crea, seran els alumnes de l’especialitat de Cuina i Sala, els qui s’encarregaran d’elaborar el menjar que s’ofereix en aquest servei. De fet, el projecte del menjador solidari va néixer com un dels eixos de Calafell Crea, amb un doble vessant de solidaritat i formació.

Des de que, a l’any 2013 l’Ajuntament de Calafell va posar en marxa el Menjador Solidari, aquest servei ha estat funcionant ininterrompudament. En aquest sentit, durant el període de vacances de l’Escola d’Hostaleria i Turisme (Nadal, Setmana Santa i Agost), el servei s’ofereix des d’un dels restaurants del municipi, “per tal que aquestes persones no es quedin mai sense menjar”, explica Maria Verge, regidora de Benestar i Família.