L’Ajuntament de Calafell inicia la 3a edició del curs de Rus

27/11/2013

Ahir dimarts, 26 de novembre, es va iniciar la 3a edició del Curs de Rus, que organitza el departament de Treball de l’Ajuntament de Calafell.

La primera edició del curs de rus, que va tenir lloc el passat 18 de setembre, va tenir una gran demanda d’alumnat. Fruit d’això, es va programar una segona edició del curs, al mes d’octubre. Malgrat les més de 40 places que s’oferien en ambdues edicions, es va creure oportú realitzar una tercera edició, per tal de donar cabuda a tots els ciutadans que havien sol·licitat de fer el curs i que no havien obtingut plaça en les anteriors edicions.

El Curs de Rus té com a objectiu introduir els alumnes a un nou idioma i a una nova cultura, aprendre vocabulari bàsic, aprendre expressions comuns, frases habituals i conceptes gramaticals bàsics. La durada del curs és de 30 hores i té un cost de 60 euros. No obstant això, les persones aturades, els empadronats al municipi i els inscrits a la borsa de treball disposen de descomptes en l’import total del curs.

Un cop assolits els continguts del primer nivell, els alumnes han demanat al departament de Treball poder seguir ampliant coneixements en aquesta llengua. Per aquest motiu, està previst al mes de gener oferir nous cursos on l’alumnat que ha participat en les anteriors edicions pugui ampliar continguts.

Els alumnes que han participat en aquests cursos tenen entre 26 i 45 anys, disposen d’una formació acadèmica a nivell de batxillerat, i molts d’ells estan a l’atur. Així mateix, creuen que el fet de realitzar el curs els facilitarà l’accés al món laboral, ja que la gran majoria busquen feina en el sector serveis.