L’espai cultural La Trastera serà a la fira internacional d’art contemporani Swab Barcelona

14/09/2017

L’espai cultural La Trastera, que funciona a un petit magatzem del Port de Segur de Calafell, ha estat seleccionat per ser present a la fira internacional d’art contemporani Swab Barcelona, que se celebrarà del 28 de setembre a l’1 d’octubre. Aquesta selecció és un gran èxit per a aquest espai creatiu i per a la cultura de Calafell en general, ja que en aquest aparador internacional un projecte gestat al municipi compartirà espai al costat de projectes de Nova York, Londres o Berlín.

Swab Barcelona reuneix des de 2006 galeries d’art d’arreu del món, a més de projectes comissariats i programes de col·leccionistes per a mostrar talent jove i emergent del panorama de l’art contemporani. Dins d’aquesta fira, es programa per tercer any el Swab Seed, una mostra de sis espais independents i autogestionats, amb l’experimentació com a lloc comú.

Swab Seed busca donar visibilitat a aquestes noves plataformes i propostes que, segons diu l’organització, “estan sacsejant l’escena contemporània”. De La Trastera, únic espai creatiu de l’Estat espanyol que hi participarà, destaquen que “és un espai de producció i crítica artística fora del context acadèmic, basat en l’espontaneïtat i la immediatesa, i amb plena llibertat d’assaig”. Afegeixen que “organitza accions, exposicions i performances amb escassos recursos, tot col·laborant amb altres centres propers per donar lloc a espais independents de creació, experimentació i participació”.

A la fira, La Trastera hi traslladarà aquest esperit innovador i efímer, tot gestionant un espai que cada dia del certamen es transformarà per acollir l’obra de diferents artistes: Àlvar Calvet, Nikolay Vetoshkin, Vicky Benitez, Alexandra Garcia Pascual, Edita Kadiric, Maria Stoyanova, Ramon Sicart, Alberto Gil, Roger Caparó, Ro Caminal, Fermin Díez de Ulzurrun, Peio Izcue Basail, Núria Güell, Levi Orta i Mireia Sallarès.

Swab Barcelona, i el Swab Seed, estan obertes al públic en general del 29 de setembre a l’1 d’octubre, de 12 a 21 hores, al Pavelló Italià del recinte firal de Montjuïc, a tocar de la Font Màgica. El dia 28 hi ha una inauguració oficial i una visita de col·leccionistes, actes que no són oberts al públic.