Una nova aplicació dedicada a la promoció turística del municipi guanya el concurs Calafell APP

31/03/2015

Mariona González i José Segura, veïns de Calafell, han guanyat el concurs Calafell APP, convocat per la Regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell. González i Segura han guanyat aquest concurs amb una nova aplicació dedicada a la promoció del municipi, i que té com a finalitat atraure visitants a Calafell i facilitar la seva estada.

“La nostra intenció ha estat potenciar tot el que té Calafell, des de la seva riquesa cultural i històrica, fins a la varietat d’establiments i comerços existents”, diuen els creadors d’aquesta aplicació, que s’emporten un premi de 1.200 euros. El segon premi d’aquest concurs ha quedat desert, i el tercer premi, valorat en 300 euros, és per a Alejandro Martín Salmeron.

El proper dimarts, 7 d’abril, l’Ajuntament de Calafell farà el lliurament dels premis, en un acte que tindrà lloc a les 18h. al Celler de Cal Bolavà.

Els projectes presentats en aquest concurs havien de fer referència a algun d’aquests àmbits: gestió d’empreses, difusió del teixit empresarial, promoció del municipi, o millora social. El jurat, format per personal del departament de Treball de l’Ajuntament de Calafell i professionals del món de la informàtica, el disseny i el màrqueting, han decidit que, dels quatre projectes presentats, el de Mariona González i José Segura és el que reuneix més qualitat pel que fa als criteris d’ús, interacció, creativitat i presentació de la informació.

La Regidoria de Treball ha convocat enguany per primera vegada el concurs Calafell APP, de creació d’aplicacions per a dispositius mòbils, amb l’objectiu de fomentar la innovació en l’àmbit tecnològic i comunicatiu a Calafell, promoure l’accés dels ciutadans a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), i la promoció de nous talents.

Contingut de la nova aplicació

En aquesta nova aplicació l’usuari trobarà la informació necessària de Calafell: què fer, on menjar, on dormir, on anar a prendre una copa, quin esport pot practicar i on, què visitar, etc. És, a més, una aplicació molt completa, on també hi ha el calendari d’esdeveniments que es realitzen a Calafell.

Un dels trets destacats del web, és l’apartat Calafell Cupons, amb el qual es vol potenciar el consum als comerços del municipi. Es tracta d’una secció on els comerços poden publicar les seves ofertes, per atraure més clients als seus establiments. D’aquesta manera, l’usuari hi podrà trobar descomptes per comprar a qualsevol botiga del municipi, o per sopar a un preu reduït als restaurants que s’afegeixin a la promoció. “Amb aquesta secció pretenem que tant els visitants com els habitants de Calafell consumeixin i facin ús dels establiments que hi ha al municipi”, expliquen els dos creadors d’aquesta aplicació, els quals afegeixen que “creiem que amb aquest projecte, Calafell no deixarà de tenir vida i serà Calafell tot l’any”, en referència a l’eslògan de promoció del propi municipi.